avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Extrase de cont ale Asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Extrase de cont ale Asociatiei de proprietari

Extrase de cont ale Asociatiei de proprietari
Conform Art.28 (1) din Legea 196/2018 la solicitarea mea ca proprietar, Presedintele asociatiei de proprietari refuza sa-mi puna la dispozitie extrasele de cont motivand ca nu le poate arata decat organelor de control nespecificand care ar fi acestea..
Are dreptate sau nu.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2025
sarar, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:21, 2 Octombrie 2025
Buna ziua

Nu are dreptate. Dupa cum ati spus, conform legii 196/2018. proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia.

Daca in continuare refuza, aminti-i ca, conform legii, poate primi amenda de la 2500 la 5000 lei.

Daca in continuare refuza, singura varianta e sa faceti reclamatie la primarie, la compartimentul care se ocupa de relatiile cu asociatiile de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitetul executiv refuza sa-mi puna la dispozitie statutul si ... Carmenere Carmenere Comitetul executiv refuza sa-mi puna la dispozitie Statutul si Actul Constitutiv ale Asociatiei de proprietari. Cum pot sa le obtin, totusi? (vezi toată discuția)
Buna ziua! suntem in urmatoarea situatie; in urma adunarii generale ... cristian dinca cristian dinca Buna ziua! Suntem in urmatoarea situatie; in urma Adunarii Generale care a avut loc, au fost alesi ca membru al Comitetului executiv si Presedinte doua ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar administrator condominiu tereau tereau Bună ziua, sunt administrator de condominiu angajat din 2019 la o Asociatie. Recent au avut loc alegeri,în care a fost schimbat președintele Asociației. ... (vezi toată discuția)