avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care este situatia lauzei in cazul transferului firmei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care este situatia lauzei in cazul transferului firmei sau a unei parti componente la alta firma?

Buna ziua,
sunt intrata in concediu de maternitate din data de 19 Nov 2009 iar firma de la care am intrat in maternitate face transfer la alta firma departamentul la care am lucrat. Intrebarea mea este : Au dreptul sa ma transfere? Plus ca noul contract prevede un termen limitat de 1 an si 8 luni adica pana in Iulie 2011 iar eu ma intorc dup aceea in Sep 2011, adica pt mine este nul?
Multumesc anticipat,
Carmen
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 19:21, 18 Decembrie 2009
Imi cer scuze pentru informatiile eronate.

Cand s-a transferat un departament al nostru la alta companie, toate mamicile au ramas cu cartea de munca la noi pana la revenirea din CIC si atunci au fost preluate de noua companie. Si mai mult, nu au fost preluate toate, cele care erau cu probleme au fost trimise in somaj. Inteleg de aici ca s-a procedat ilegal.

De ce noul angajator ar trebui sa fie obligat sa preia intregul departament? Nu are fiecare companie dreptul pe a angaja pe cine doreste pe baza criteriilor personale (legale) ?
Caz concret: o companie nu mai doreste sa aiba departament de HR. Se face un contract cu o alta companie pentru aceste servicii. Nu au dreptul de a trimite persoanele respective in somaj? Poate noua companie are deja oameni si nu are nevoie de acestia.

Imi cer scuze ca insist sa inteleg. Nu am vrut sa dezinformez doamna, dar imi scapa logica.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
Kitte, utilizator
Kitte:
1. Cesionarul si cedentul incheie un protocol in care, cu respectarea legii, se face transferul patrimoniului si al personalului.
2. In acest protocol se detaliaza ce categorii de personal se transfera.
3. In cazul dvs. sunt sigur ca a fost un asemenea protocol incheiat cu respectarea legii.
Multumesc de explicatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma de catre alta societate; ce se intampla cu cim ale salariatilor? ContSters37581 ContSters37581 In cazul in care se decide preluarea firmei (cu tot cu salariati) care este procedura in cazul contractelor de munca? Se face concediere colectiva pentru toti ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog!!! mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto). 1. ... (vezi toată discuția)
Peronal angajat corina_litoiu corina_litoiu cum se efectueaza transferul de personal angajat de la o firma care a fost luata in administrare de alta firma si in ce conditii se mentine calitatea de ... (vezi toată discuția)