avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societatea este în lichidare, însă asociatul a ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societatea este în lichidare, însă asociatul a împrumutat firma

Bună seara,
Societatea este în lichidare, însă asociatul (eu) a împrumutat firma pt a plăti datoriile firmei la bugetul de stat. Cum se rezolva dpdv contabil pt a fi bilanțul pe zero, cu acest împrumut... Contabila mi-a spus ca în acest caz se renunta la datoria pe care o are societatea catre asociat , iar aceea devine un venit impozabil pentru societate. Deci va trebui plătit impozit...?
Alta soluție nu exista?
Va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:40, 5 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da asa este, venit, in cazul prezentat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa dizolv srl-ul, dar am la pierderi 40.000 de lei și contabilul mi-a spus să plătesc 3% pierderi ca să o pot dizolva. cum o pot închide fără să plătesc taxe adiționale? I-Rotaru I-Rotaru Doresc sa dizolv societatea, dar am la pierderi o suma de 40.000 ron. Contabilul mi-a spus sa platesc 3% din pierderi ca sa ajung pe zero ca sa pot dizolva ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)
Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)