avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art.52 alin.(3) din Codul muncii informatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art.52 alin.(3) din Codul muncii informatii

Buna ziua, am o intrebare legat de art.52 alin.(3) din Codul muncii. Angajatorul a decis de la inceputul pandemiei sa reduca programul de munca de la 5 la 4 zile pe saptamana pentru o perioada de 3 luni din mai pana in iulie inclusiv. Au decis miseleste sa mai prelungeasca aceasta decizie pe termen nedeterminat. La inceput desi decizia afecta toti angajatii si se aplica tuturor angajatiilor acuma sa decis ca doar la o parte sa fie aplicata taierea salariala, la doar 25% din angajati restul de 75% revenind la salar intreg. Tin sa mentionez ca sunt echipe ce presteaza exact acelasi tip de activitate si au salarul integral comparativ cu noi care avem salarul redus cu -20%.
Doresc sa intreb daca se poate face ceva legal pe partea aceasta mai ales ca nu am auzit sa fie discutii in priviinta asta si nici nu au fost abordati reprezentatii salariatiilor pe aceasta tema conform articolului in cauza.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2020
MARNUC, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 30 Iulie 2020
Angajatorul, dacă decide să recurgă la o astfel de situatie, nu este obligat sa emita decizii pentru toti salariatii ... poate emite doar pentru o parte din salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ce sanse am de a da in judecata firma unde lucrez MARNUC MARNUC Buna ziua. Ce sanse am de a da in judecata compania pentru care lucrez si de a castiga legat de urmatoarea situatie. Compania pentru care lucrez e o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract finantare. cum inceteaza cim-urile incheiate pe perioada contractului marianalungu55 marianalungu55 la un proiect posdru contractul de finantare a fost reziliat inainte de termen. in ce temei inceteaza CIM-urile incheiate pe perioada determinata( pe ... (vezi toată discuția)
Revisal danajuga64 danajuga64 Buna Ziua, am infiintat o firma, am angajat personal cu contract de munca din data de 01.11.2013, dar deoarece nu am obtinut inca autorizatia de functionare, ... (vezi toată discuția)