avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil \"furat\" de concubina. Buna ziua! Concubina ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil "furat" de concubina. Buna ziua! Concubina unui prieten ...

Copil "furat" de concubina.
Buna ziua!
Concubina unui prieten a furat copilul si mai multe lucruri din casa. Copilul este pe numele tatalui. Acestia au un apartament cumparat in rate si domiciliul mamei este la acest apartament. Ce poate face acesta pentru a avea acces la copil?
Concubina a plecat impreuna cu tatal di cumnatul acesteia. Lucrurile luate din casa au fost transportate cu masina tatalui. Se poate confisca autoturismul?
Se poate deschide proces pentru furt.
Mentionez faptul ca acea concubina a premeditat totul deoarece inainte de a fugi cu copilul a facut o cerere de transfer de la munca in alt judet. Acum nu stie unde este copilul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 21:19, 17 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In astfel de cazuri se merge la avocat pentru a se analiza strategia de acțiune.
Trebuie totul gandit foarte bine și nu actionat haotic.
Aseara s-a solicitat sprijinul politiei. Copilul a fost luat si dus la o adresa necunoscuta. Concubina este la munca si copilul este probabil in grija mamei concubinei (desi ea este platita ca insotitor pentru o persoana de 92 de ani din alt judet).
La plecare concubina a luat mai multe bunuri din casa, unele comune si unele care apartin sotului.
Acum politia spune ca daca concubinii nu se inteleg o vor baga pe concubina la furt intre rude.
Ce risca aceasta? Poate fi decazuta din drepturile parintesti?
Multumesc!
Mentionez faptul ca pe camerele de inregistrare din bloc se vede cum tatal si cumnatul concubinei transporta bunurile din casa catre masina. Cum se poate atrage raspunderea penala asupra acestora?
Familia concubinei poate fi incadtrata ca rude?
Femeia nu "a furat" copilul, în definitiv e al ei la fel ca şi al concubinului ei. Mai departe, având bunuri cumpărate în timpul convieţuirii, are dreptul la jumătate din bunurile cumpărate în acea perioadă.
Nu vă bazaţi pe convingerea că Poliţia vă va face partaj sau că va cerceta care bun al cui este, este cuvântul femeii împotriva cuvântului bărbatului. Nu există lege care să interzică mamei să părăsească domiciliul conjugal împreună cu copilul şi să-şi ia din domiciliul comun lucrurile personale. Că au fost printre ele şi unele ale concubinului-e de demonstrat.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
Martonze, utilizator
Incadrarea s-a facut deja ca furt intre rude. Printre lucrurile comune sun si lucruri care apartin exclusiv tatalui. Acesta are facturi pe numele lui si inclusiv plata s-a efectuat cu cardul acestuia.
Am solicitat inregistrarile video de la administratia blocului si se vede cum tatal si cumnatul concubinei transporta lucrurile "furate". Din acest motiv se doreste tragerea la raspundere a celor doi. Stiu ca daca se utilizeaza un autoturism pentru comiterea unei infractiuni acesta se confisca. Tatal concubinei se lauda in trecut cu o ruda care are un grad foarte mare in politie si ca poate sa dea afara orice politist. Ma gandesc ca acesta sa nu fi apelat la relatii si sa impiedice mersul anchetei.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala. concubina a fugit cu copilul, de la adresa ... vitalsmart vitalsmart Ordonanta pesedintiala. Concubina a fugit cu copilul, de la adresa de domiciliu din Bucuresti, la o alta adresa din alt oras. Aceasta a facut foarte multe ... (vezi toată discuția)
Trafic de influenta? mutare dosar in alt oras. o mamica traia ... vitalsmart vitalsmart Trafic de influenta? Mutare dosar in alt oras. O mamica traia in concubinaj cu partenerul ei si copilul minor in Bucuresti. Aceasta si-a gasit un amant si ... (vezi toată discuția)
Se poate sa pierd custodia copilului ? Claudiu Agrijan Claudiu Agrijan dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un copil ,care are acum 1an si 4 luni -concubina a plecat cu copilul la mama ei care totodata este si agent ... (vezi toată discuția)