avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, după divorț și partaj dacă te ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, după divorț și partaj dacă te recasatoresti, ...

Bună ziua, după divorț și partaj dacă te recasatoresti, noul

Bună ziua, după divorț și partaj dacă te recasatoresti tot cu fostul, reintră în același drepturi asupra a ceea ce noi am împărțit?
Vă mulțumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:12, 11 August 2020
Nu am înțeles nici eu, de aceea întreb, e partaj sau donație?Noi am spus că vrem partaj și soțul nu vrea nimic, așa am fost sfătuiți că este mai ieftin. De aceea întreb dacă este atacabil în cazul în care se recasatoreste. Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e mai ieftin si nici scump, asa trebuie procedat, daca asta vreti.. ca partea lui sa ajunga la copil, se lichideaza regimul patrimonial, se declara ca ambii aveti o jumatate din casa si partea lui o doneaza copilului.
Nu are cine si ce sa atace daca omul e neinsurat acuma. daca se insoara ulterior, nu conteaza ca el a donat candva partea lui.
E important ca acuma sa nu aiba datorii pe care nu le plateste.. sa fie in executare silita sau in pericol de a fi executat silit etc.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
gi-jane2, moderator
Mulțumesc mult!
Nu, ce s-a împărțit rămâne împărțit. Așadar, soții intră în noua căsătorie cu bunurile obținute înainte de încheierea acesteia,. respectiv cu bunurile partajate, care sunt bunuri proprii ale fiecăruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. se poate realiza partaj succesoral pentru copii cât ... mire09 mire09 Buna ziua. Se poate realiza partaj succesoral pentru copiii cât sunt în viață eu și soția mea? (vezi toată discuția)
Buna ziua, cât de sigură este oferta donație și acceptarea ... AlexA00 AlexA00 Buna ziua, Cât de sigură este oferta donație și acceptarea ofertei in momentul unui partaj? Când vrei că totul să rămână copiilor fara a avea ... (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)