avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! La momentul actual sunt în ccc1, și sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! La momentul actual sunt în ccc1, și sunt insarcinata ...

Bună ziua! La momentul actual sunt în ccc1, și sunt insarcinata cu al doilea copil. Primul copil va face doi ani în decembrie iar al doilea se va naște în ianuarie. Cum pot proceda ca să beneficiez de indemnizație de creștere a copilului și la al doilea copil? Menționez ca eu am întrat în ccc1 din șomaj, ulterior finalizării studiilor postliceale.
Cel mai recent răspuns: Ungureanu E , utilizator 23:46, 8 August 2020
Buna ziua,
O sa beneficiati si de CCC2.
Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de luna ce-i revine trebuie sa anuntati la primaria de domiciliu acest lucru, dvs. urmand a "pierde" ultima luna de indemnizatie chiar daca tatal nu doreste sa beneficieze de luna ce-i revine.
La sfarsitul CCC1 cereti la AJPIS o adeverinta din care sa reiasa perioada de CCC precum si cuantumul indemnizatiei, o sa aveti nevoie de ea pentru CCC2
Bună ziua! Nu știu exact dacă tatăl copilului îndeplinește condițiile. El are o întreprindere individuala la care este angajat cu norma întreaga, are cel puțin 12 luni de cotizare. Dar nu ar fi alta soluție? Nu as vrea să-l implic pe soț.
Nu aveti de ce sa-l implicati.
Acesta trebuie doar sa declare ca nu doreste sa beneficieze de luna ce-i revine ( daca se constata ca a putut beneficia de luna ce-i revine si nu ati anuntat iar dvs. ati primit indemnizatie si pentru acea luna este posibil sa va ceara dvs. banii inapoi pe acea luna, "luna tatalui").
Anuntati la primarie ca tatal nu doreste sa beneficieze de luna ce-i revine, dvs.o sa primiti indemnizatie doar pentru 23 de luni si dupa nastere discutati cu primaria de ce acte aveti nevoie pentru a beneficia si de CCC2.

Sarcina usoara!
Puteti reveni daca mai aveti nelamuriri...
1. Reveniti in somaj

2. Suspendati somajul pentru concediu de maternitate si apoi CCC.
Bună seara! Mulțumesc pentru răspuns! Voi merge la primărie sa vorbesc și o sa vad pe care din variante o aleg!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al doilea copil eualexandra eualexandra Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: la anul voi naste al doilea copil aproximativ la aceeasi data cand primul va implini 2 ani. Eu am luat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)