avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Restiturire onorariu biroul local de expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Restiturire onorariu biroul local de expertiza

Bună ziua,

Mă confrunt cu următoarea situație: în cauza civilă în care am fost implicat, raportul de expertiză a fost anulat și prin încheierea de amânare a pronunțării în primă instanță s-a dispus obligarea expertului la restituirea în contul Biroului Local de Expertize Tehnice Judiciare și Contabile a întregului onorariu, în termen de 30 de zile de la comunicarea încheierii, urmând ca biroul local să-mi restituie mie suma de bani achitată cu titlu de onorariu provizoriu de expert.

Eu pot face ceva pentru a-mi primii banii? O notificare către biroul local? S-au scurs deja 60 de zile de la pronunțarea încheierii.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:49, 6 August 2020
Va puteti interesa la BLETJ care este situatia. Daca s-a anulat raportul de expertiza (trebuie vazut si motivul anularii de catre instanta de judecata ?! Motivul este mentionat in incheierea de sedinta) este posibil ca expertul respectiv sa nici nu fi incasat onorariul provizoriu si banii sa se regaseasca inca in contul BLETJ.
Onorariul provizoriu poate fi incasat de catre expert numai in baza unor documente trimise de instanta la BLETJ.
In caz de restituire onorariu sunt destule formalitati contabile de parcurs.
S-a dispus anularea "pentru necitarea tuturor partilor la efectuarea lucrarilor". Asadar, urmeaza sa ma adresez BLETJ. Multumesc.
Nu precizati daca instanta a desemnat alt expert pentru efectuare expertiza (pe dvs. ?!) sau s-a renuntat la proba cu expertiza, dvs. fiind partea in proces careia i s-a incredintat initial proba cu expertiza.
Daca s-a renuntat la proba cu expertiza, instanta considerand ca nu mai este utila, ar fi trebuit sa se pronunte deja in cauza prin incheierea de sedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu expert tehnic md44 md44 Buna ziua, Sunt intr-un proces de partaj - iesire din indiviziune unde a fost efectuata o expertiza. Am platit onorariul provizoriu stabilit de instanta. In ... (vezi toată discuția)
Solicitare cornel1592 cornel1592 Solicit un model de cerere pentru restituirea chitantei in original pentru neutilizare onorariu de expert. (vezi toată discuția)
Expertul imi solicita o diferenta de onorariu dupa terminarea procesului- este legal? gabistefancu gabistefancu buna seara,am si eu o intrebare daca se poate am avut un proces,litigiu de munca,am cerut o expertiza contabila judecatoarea a ales un expert ,a ,spus ca ... (vezi toată discuția)