avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia ...

În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia alimentare pentru minor, aceasta va rămâne în același cuantum pana la majoratul minorului?...parintele plătitor refuzând o majorare, actualizata salariului actual. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:18, 11 August 2020
Scuze art 530 alin.2 cod civil
Mulțumesc pentru răspuns și îndrumare. Știți cumva și ce acte trebuie să prezint la judecătorie?
copie dupa buletin, certificat de nastere al copilului, conventia de la divort.. si daca aveti, dovada a cat castiga tatal . va trebui sa dovediti ca si nevoile copilului au crescut.
Dacă nevoile copilului au crescut și au crescut și veniturile tatălui, puteți formula o cerere de majorare a pensiei de întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara- recalculare nicolae.adrian nicolae.adrian Buna ziua. In urma unui divort in anul 2005, tatal meu a fost obligat la pensie alimentara in cuantum de 25 % din salariu. In anul 2012, cand am implinit ... (vezi toată discuția)
Înțelegere amiabil - plata pensiei alimentare bugnarciprian bugnarciprian Buna, am un copil de 3 ani fara a fi casatorit cu mama copilului, copilul locuieste cu mama lui. Mama lui vrea sa ii platesc o suma fixa lunar pt copil pana la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! primesc pensie alimentara de la tatal meu pana la ... DenisaS98 DenisaS98 Buna ziua ! Primesc pensie alimentara de la tatal meu pana la varsta de 26 de ani daca continui studiile iar in momentul de fata am 23 de ani. As dori sa ... (vezi toată discuția)