avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... În legătură cu legea 130/2020. Eu sunt copilul unui ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

În legătură cu legea 130/2020. Eu sunt copilul unui fost deținut ...

În legătură cu legea 130/2020.
Eu sunt copilul unui fost deținut politic în regimul comunist. A fost persecutat pentru că datorită conștiinței sale, a refuzat să efectueze serviciul militar. În prezent, tatăl meu primește pensie ca o despăgubire, dar și alte beneficii suplimentare, în baza legii 118/1990.
Eu, născut în 1991, pot beneficia de această lege? Dacă suntem 4 copii primim toți 4?
Cel mai recent răspuns: Sandor64 , utilizator 11:13, 11 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
DA dar dupa ce tatal dumneavoastra va trece la cele vesnice!
Acesta este o interpretare personala a legii, sau a aparut metodologia de aplicare a legii?
In textul legii nu am gasit nicio referire la faptul ca acest drept ar trebui mostenit de la parinti. Este vorba despre nedreptatile suferite de catre copii. De ce ar fi conditionat de decesul parintilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire legea 130/2020 aurelianchicheanu aurelianchicheanu Buna ziua, Am o nelamurire in legura cu o lege care a fost adoptata de cateva zile. Legea 130/2020 pentru modificarea şi completarea Decretului-lege ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. referitor la aplicarea decretului lege nr.118/1990 ... flavianda flavianda Buna ziua. Referitor la APLICAREA DECRETULUI LEGE nr.118/1990 cu modificările și completările ulterioare: Tatal meu, in prezent decedat, a fost persecutat ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru persoanele persecutate politic in regimul comunist paun anton paun anton va salut va rog un raspuns in urmatoarea problema: tatal meu are o pensie de 58 lei in urma depunerii dosarului pentru persoanele persecutate politic in ... (vezi toată discuția)