avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Au voie minorii sa transporte alcool?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Au voie minorii sa transporte alcool?

Au voie minorii sa transporte alcol?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:22, 7 August 2020
Daca nu au voie sa cumpere cum sa transporte?
buna intrebare: faptul ca cineva transporta un lucru, nu inseamna ca acel lucru e al lui. as fi tentat sa opinez ca un minor peste 16 ani, angajat legal, poate transporta alcool in cadrul activitatii sale remunerate. transport insotit de documente. ce parere aveti?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca nu au voie sa cumpere cum sa transporte?

Daca minorul este angajat este o mare dilema.
Va referiți la ipoteza ca firma cumpara si el transporta.
Ar trebui analizat daca un minor poate deține băuturi alcoolice.
Tind sa cred ca nici nu poate deține daca nu poate cumpăra dar este mult de analizat in detaliu...pentru acuratețe juridică...
Minorul poate cara sacosa cu bauturi alcoolice daca este însoțit de un părinte, as mai zice eu, pentru ca este un cărăuș supravegheat de părinte.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
daca vorbim de o sacosa, cred ca acest lucru e exclus. cat despre posibile lacune, iata o anecdota: pana prin 2000, in Elvetia erau interzise: fabricarea, importul, detinerea si comercializarea absintului. Nu si consumul.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita VCurea VCurea Dupa mai bine de 3 ani in care m-am luptat cu fostul sot, cu 3 avocati schimbati si cu o tara fara scrupule cu niste legi total aiurea, pentru custodia fetitei ... (vezi toată discuția)
Custodia a doi copii ligiapanait ligiapanait buna seara!problema ,mea e urmatoarea:sunt casatorita cu sotul meu de noua ani si avem doua fetite de sapte,respectiv cinci ani.din cauza ca a devenit un mare ... (vezi toată discuția)
De ce anume are nevoie o firma pentru a functiona? alex921 alex921 Salutare.Tocmai am depus actele pentru deschiderea unei firme dar nu stiu ce trebuie sa fac in continuare pentru a putea fi in legalitate.Am inteles ca este ... (vezi toată discuția)