avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACTIVITATEA DE RESURSE UMANE PE FIRMA-AUTORIZATIE ITM ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACTIVITATEA DE RESURSE UMANE PE FIRMA-AUTORIZATIE ITM (???)

Buna ziua.
Pentru a desfasura activitatea de resurse umane pe o firma, am nevoie de o autorizatie de la ITM?Mai concret, o firma de consultanta in domeniul resurselor umane desfasoara aceasta activitate la mai multe societati. Este nevoie de o autorizatie de la ITM in acest scop (similara cu cea pe care o acorda Directia de Munca pentru desfasurarea activitatii in domeniul protectiei muncii)?.Precizez ca nu ma refer la autorizatia de la ITM privind tinerea carnetelor la societate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 18 Decembrie 2009
"Autorizatia" de la ITM se refera numai la capitolul tinerea cartilor de munca.
Daca firma nu doreste sa tina la sediu carnetele de munca atunci singura procedura pe care o are de facut este aceea de a se inscrie la ITM ca angajator ptr a-i fi alocat un inspector din cadrul ITM care sa raspunda de firma.
In primul rand specialistii in RU trebuie sa aiba autorizatia ITM. Depinde si exact care va fi activitatea societatii, daca se face completarea carnetelor de munca trebuie ca societatea sa ai autorizatia respectiva
Firma la care fac referire are ca obiect de activitate consultanta in domeniul resurse umane, protectia muncii, etc. Respectiva firma are contracte de prestari servicii cu mai multi clienti, carora le presteaza servicii in domeniul resurselor umane. Pentru a putea presta aceste activitati, firma trebuie sa aiba autorizatie de la ITM (persoanele din cadrul firmei au atestat de resurse umane; la diverse controale, legea fiind ... "interpretabila" in functie de fiecare inspector sau de ITM X sau ITM Y, mi s-a spus ca trebuie/nu trebuie ca firma sa aiba autorizatie in acest scop).
Multumesc.
Specialistii au atestat in RU.
Aveti idee in ce consta aceasta autorizatie (acte necesare)?
Multumesc.
:offtopic:
Nu postati mesaje succesive, daca doriti sa adaugati la mesajul anterior folositi optiunea " editeaza".

Asa cum am mai precizat, daca nu completati carnete de munca nu este necesara autorizatia ITM.
Pentru autorizatie este o cerere tip, se depune o taxa la ITM, si se ataseaza documentele specialistului (- lor) in RU cat si declaratia cu numele persoanelor care vor fi autorizate sa completeze carnetele de munca.

Alte discuții în legătură

Inspector resurse umane autorizat ca pfa iuliana7526 iuliana7526 Poate inspectorul de resurse umane desfasura activitate economica in mod independent pe domeniul relatii de munca si organizare. Daca da, cu ce CAEN si ce ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca itm sa ceara obligatoriu cursul de inspector resurse umane? ovidiu7676 ovidiu7676 asta inseamna ca un economist va avea si un alt contract de munca cumul de functie resurse umane salarizare, respectiv chiar si un alt contract de munca ... (vezi toată discuția)
Atestare iru aijin aijin Buna ziua. Pentru atestarea unei persoane sa completeze cartile de munca este necesar si un curs de inspector RU sau poate da examenul daca firma il ... (vezi toată discuția)