avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lucrari de constructii-litigiu firma de constructii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lucrari de constructii-litigiu firma de constructii beneficiar

Buna ziua, am angajat o firma de constructii pentru o lucrare de consolidare si finisare a imobilului la finalul lucrarii am constatat ca termenii contractuali nu au fost respectati si ma refer la executia lucrarilor conform anexei contractului de exemplu turnat sapa 10 cm. Pe langa faptul ca nu a fost turnata o sapa de 10 cm ci mai mica, aceasta a fost turnata si stramba "nu in boloboc" cu abateri de nivel de pana la 3-4 cm. Placarea cu rigips a peretilor si tavanelor a fost executata defectuos, peretii neavand planeitate nici in plan vertical si nici orizontal existand goluri si denivelari pe toata suprafata peretilor/tavanelor. Peretii au fost decopertati si tencuiti de aceeasi firma in prealabil. Nu au fost executate lucrarile in boloboc cum se spune. Finisarea peretilor este slab calitativa existand urme de zgarieturi in urma slefuirii peretilor dar si urme de lavabil sau reparatii nefinisate pe aproape toata suprafata vopsita, insa aceasta este cea mai mica problema. Conform contractului ei ar trebui sa remedieze cele mai sus mentionate insa nu au nici oamenii calificati pentru acest lucru si nici eu nu doresc colaborarea cu dansii. Problema intervine la partea financiara, firma avand in continuare de incasat cca 40% din valoarea lucrarii restul de 60% fiind deja achitat si chiar solicita insitent plata ultimei transe. Care ar fi pasi de urmat in acest sens, consider ca lucrarea executata este defectuasa iar daca le-as achita restul de bani pur si simplu ma simt pacalit. In ce directie si catre ce institutie ma pot adresa, eventual pentru o expertiza sau pentru evitarea unui conflict de natura juridica. Daca exista vreun avocat cu experienta in astfel de probleme si dispus sa ofere sprijin juridic, contra cost evident, as aprecia. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:50, 7 August 2020
Buna ziua,
O varianta ar fi sa notificati firma ca nu arespectat contractul si are termen 5 zile lucratoare sa vina cu o solutie de remediere a problemelor pe banii lor si apoi platesc si restul de bani.
As mentiona si faptul ca o sa-i chem in instanta pentru nerespectarea contractului.

Eu as merge pe varianta de a ma adresa direct instantei, sa nu-i ofer timp sa bage* firma in faliment...
Si as chema in instanta pe langa firma si patronul, in solidar cu aceasta.
Discutati toate aceste aspecte cu un avocat, gasiti o lista cu acesta dand click pe butonul
Consultanti
din pagina.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutare completă a lucrărilor de renovare de către o firmă MihaOffice MihaOffice Bună ziua, am renovat un apartament vechi cu o firmă de tip SRL. Nu s-au făcut modificări de compartimentare, spart pereți. S-a inlocuit faianta, gresia ... (vezi toată discuția)
Contract lucrare constructie executat defectuos dinu1 dinu1 Buna ziua, Construind o casa am ajuns la faza de termoziolatie exterioara + hidroizolatie terase acoperis. Am incheiat un contract cu o firma pentru aceste ... (vezi toată discuția)