avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision abuziv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision abuziv

Bună ziua,
Sunt benefiaciarul unui contract de credit de consum cu ipotecă . În contract este prevăzut un comision unic, cu valoarea de 100 lei pe care îl plătesc lunar.
Din prevederile OUG 50/2010, rezultă că, creditorul poate percepe comisionul unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor.
Vă rog să mă lămuriți dacă este legal ca acest comision unic să îl plătesc lunar în valoare de 100 lei sau trebuie să îl plătesc doar atunci când banca îmi oferă servicii prestate la cererea mea ?
Precizez că nu am cunoștințe juridice și de aceea doar vă cer o părere.
Vă mulțumesc pentru înțelegere.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marianpr , utilizator 19:56, 7 August 2020
In general comisionul unic, se percepe doar in cazul in care din initiativa debitorului se fac modificari la contract, nicidecum lunar.

Nu este legal, adresati-va ANPCului.



Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2020
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru raspuns.
Am să mai aștept, să fiu sigur că este așa cum spuneți

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision unic perceput de banca marianpr marianpr Bună ziua, Sunt benefiaciarul unui contract de credit de consum cu ipotecă . În contract este prevăzut un comision unic, cu valoarea de 100 lei pe care ... (vezi toată discuția)
Comision banca ContSters320906 ContSters320906 Buna dimineata, va rog frumos sa-mi rasupndeti si mie la urm. intrebare: comisionul de administrare ptr. un credit de consum este considerat ca fiind abuziv ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont TudorB TudorB Buna ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din decembrie 2011 si, de cateva luni, banca imi percepe, mie si sotiei in calitate de girant, comision ... (vezi toată discuția)