avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare versus dar de nunta. Aveti vreo solutie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare versus dar de nunta. Aveti vreo solutie?

Evacuare versus dar de nunta.
Am următoarea situatie: acum 30 de ani la serbarea nuntii, socrii au "strigat" ca dar de nuntă: "din partea socrilor mici, PENTRU copii, o casaaa". Ok. Am locuit in ea 30 de ani. (donatie prin traditiune, transmisa, insusita, cu toate aspectele de bun comun prin vointa donatarului, etc + nu se cer acte). Zilele acestea m-am trezit cu 2 notificări (prin executor) de la ei atat eu cat si fata sa plecăm că dacă nu urmeaza 2 prcs de evacuare in baza art. 1034-1049 C. pr. Civ (unul eu, unul fata).
Avand in vedere ca in situatia "procedurilor de urgenta" specificate in respectivele art, actiunile pârătului sunt absolut limitate, as dori, daca imi e permis, si daca va place complexitatea spetei sa-mi dati cateva sugestii sau pasi de urmat.
P.S. Intentia mea, in calitate de pârât, evident ar fi ca minim nu fiu evacuat si maxim sa aduc darul de nunta in "legalitate" prin hotararea judec.
Multumesc anticipat.
Cu deosebit respect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
MykeyRo, utilizator
Cel mai recent răspuns: MykeyRo , utilizator 21:11, 14 August 2020
OK. Ceva intrebari punctuale daca imi e permis:
1. De principiu reclamantii (socrii) au peste 80 de ani, Pot cere si obtine acordul judecat pt. verificarea capacitatilor lor la IML ?
2. Intampinarea nu este obligatorie, dar banuiesc ca nu este nici interzisă. Pot cere proba cu 1-2 martori (invitati pe la sarbatorirea nuntii au fost vreo 50) care sa indeplineasca conditiile de rudenie ?
3. Daca in proces ar veni terti intervenienti (maică-mea vrea de exemplu s-o ajute obligatoriu pe fiică-mea), care ar fi conditiile acceptate de admisibilitate a interventiei din partea judecatorului ?
4. Pot intra ca intervenient in prcs fiicei, ea neputând cere "dar de nuntă" ? Ce sanse am de a-mi fi cererea admisă ?
5. Alte variante?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
MykeyRo, utilizator
Intentia mea, in calitate de pârât, evident ar fi ca minim nu fiu evacuat si maxim sa aduc darul de nunta in "legalitate" prin hotararea judec.

cred ca puteti deveni proprietari prin uzucapiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
gi-jane2, moderator
Mulţumesc frumos pentru raspunsul dvs.
Dacă imi e permis, as mai avea o mica intrebare importantă: Ar trebui să "demarez" eu vreun proces inainte sau ar trebui sa astept "reclamaţia" şi doar apoi sa ma apăr ?
P.S. Situatia prezentată este in sectorul 1, Buc. Prin urmare dacă este vreun avocat interesat de speţă, căruia ii place să câştige procese mai "ciudate", aştept şi in acest sens un "semn".
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2020
MykeyRo, utilizator
Ati putea sa incepeti dvs ca sa va clarificati situatia.
Actele de proprietate sunt pe numele lor?
Evident ca actele de proprietate sunt pe numele lor. Motiv pentru care in baza acestora ei solicita evacuarea. Desi de acum 30 de ani am avut ocazional discutii cu sotia si copii sa "legalizam" darul de nunta, pentru ca la batranete "cine stie unde <pleaca> creierul unui om", de fiecare dată mi s-a spus ca ar fi nu stiu ce taxe de platit, ca nu ne da nimeni afara din casa, ca sunt parintii mei, etc.
Situatia prezenta este urmatoarea: un executor a dorit sa ne inmâneze niste "notificări" de la socrii, a introdus niste "instiintari" in cutia postala, prin care ar fi trebuit sa ne prezentam la el (eu si fata) pentru inmanare in baza unui buletin, doar ca numele trecute pe instiintare erau gresite (litere nume), documentele fiind atrase de nulitate. Am informat pe mail executorul ca inclusiv el este obligat sa verifice autenticitatea "corespondentului" analizand datele din buletin si ca in baza acestui fapt nu va avea cum sa-mi inmaneze notificarile. Mi-a solicitat sa-i fac eu o cerere si sa anexez copie buletin. I-am explicat ca in baza regulamentului DGPR si a legilor in vigoare nu am cum sa fac o cerere pentru o corespondentă, pe care nici eu nu pot dovedi ca e a mea. A spus ceva despre "rea-vointa" si ca va informa petentii despre cele mentionate de mine.
Desigur ca stiu ce "cuprind" acele notificări, pentru ca mi-au transmis ei anterior telefonic (sa plecati, noi va dam afară, etc). Desigur ca pe net există modelele de redactare a notificarilor de evacuare si le-am citit... prin urmare...
Urmatorul pas, a fost sa va cer dvs sfaturi. Nu stiu daca procedura comunicarii este necesar a se reface sau se va "merge" mai departe, considerand atitudinea mea o rea-vointa.
Un sfat bun dat de dvs sa incep eu clarificarea situatiei. Problema mea ar fi acum probabil doar un avocat caruia ii place sa castige procese.
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2020
MykeyRo, utilizator

Alte discuții în legătură

Problemă cu sediul procesual: am pierdut termenul de apel pentru că am fost anunțat de avocat prea târziu. pot cere transmiterea hotărârii la adresa mea pentru a putea face apel cu acest argument? marius.m marius.m Buna ziua, Acum 2 ani am apelat la serviciile avocatului X pentru redactarea si trimiterea notificarii de dare in plata. Am achitat 3000 RON acestui avocat. ... (vezi toată discuția)
Chitanță de mana Traian Diana Traian Diana Bună seara , am și eu o rugăminte , sau cinema.poate ajuta am.nevoie de un avocat , am casa la.socu meu și este paralizat nevăzător și el a cumpărat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune cristimarian cristimarian socrul meu locuieste in bucuresti intro casa de stat fara propietar locuieste cam de 17 ani si nu are acte de propietate precizez ca are gaze pe numele lui ... (vezi toată discuția)