avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

socrul meu locuieste in bucuresti intro casa de stat fara propietar locuieste cam de 17 ani si nu are acte de propietate precizez ca are gaze pe numele lui lumina apa si telefon are si buletin la acea adresa are cerere la primarie pentru o locuinta sociala din 95 dar nu se intampla nimic cum ar trebui sa faca el sa obtina un act de propietate ar putea sa ceara uzucapiune?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:11, 27 Septembrie 2009
ar exista posibilitatea uzucapiunii de scurta durata. incercati....
Din cate stiu locuintele de stat nu pot fi uzucapate. Daca vrea sa cumpere acea locuinta pote da primaria in judecata pe obligatia de a face si sa cumpere in baza legii 112.
pentru uzucapiunea de scurta durata trebuie sa aiba just titlu. aceasta inseamna ca trebuie sa aiba un „act de proprietate” care sa nu emane de la adevaratul proprietar si astfel sa nu fie translativ de proprietate. in plus trebuie sa fie de buna - credinta si sa aiba o posesie utila. nu imi dau seama din expunerea dumneavoastra daca aceste conditii sunt indeplinite. altfel ar putea invoca uzucapiunea de lunga durata dar mai trebuie sa stea 13 ani :D.

cat despre faptul ca locuintele de stat nu pot fi uzucapate... depinde de natura dreptului de proprietate al statului respectiv publica sau privata. daca e privata atunci nu vad de ce nu ar putea fi uzucapata.
vichi_90 a scris:

Din cate stiu locuintele de stat nu pot fi uzucapate. Daca vrea sa cumpere acea locuinta pote da primaria in judecata pe obligatia de a face si sa cumpere in baza legii 112.
...pai daca pot fi vandute inseamna ca sunt in domeniul privat si nu public...e, si atunci din cate stiu eu nu exista diferenta de tratament intre propr privata a statului si propr privata a pers fizice sau juridice...egalitate de tratament...
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune fiind chirias Rug_Ionut Rug_Ionut Buna ziua! V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: Este vorba despre socrul meu, locuieste cu chirie din anul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - se poate? baciucristian baciucristian Buna ziua. Poate ma ajutati va rog cu urmatoarea problema. O matusa locuieste din anul 1975 intr-o casa nationalizata. In anul 1999 a cumparat casa in baza ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune impotriva contract vanzare cumparare teren relu05 relu05 O zi buna tuturor!!! Am sa va prezint o situatie in care ma aflu. Socrii mei cumpara in 1967 pe baza de chitanta de mana o sup. de teren de 200 mp(10m/20m) ... (vezi toată discuția)