avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare versus dar de nunta. Aveti vreo solutie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare versus dar de nunta. Aveti vreo solutie?

Evacuare versus dar de nunta.
Am următoarea situatie: acum 30 de ani la serbarea nuntii, socrii au "strigat" ca dar de nuntă: "din partea socrilor mici, PENTRU copii, o casaaa". Ok. Am locuit in ea 30 de ani. (donatie prin traditiune, transmisa, insusita, cu toate aspectele de bun comun prin vointa donatarului, etc + nu se cer acte). Zilele acestea m-am trezit cu 2 notificări (prin executor) de la ei atat eu cat si fata sa plecăm că dacă nu urmeaza 2 prcs de evacuare in baza art. 1034-1049 C. pr. Civ (unul eu, unul fata).
Avand in vedere ca in situatia "procedurilor de urgenta" specificate in respectivele art, actiunile pârătului sunt absolut limitate, as dori, daca imi e permis, si daca va place complexitatea spetei sa-mi dati cateva sugestii sau pasi de urmat.
P.S. Intentia mea, in calitate de pârât, evident ar fi ca minim nu fiu evacuat si maxim sa aduc darul de nunta in "legalitate" prin hotararea judec.
Multumesc anticipat.
Cu deosebit respect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
MykeyRo, utilizator
Cel mai recent răspuns: MykeyRo , utilizator 21:11, 14 August 2020
Completare la mesajele din pag 1:
Precizari suplimentare (referitor la uzucapiune):
- in cartea de imobil suntem trecuti din 1993 (27 de ani);
- tot timpul in aceasta perioada am locuit la aceasta adresa;
- adresa din toate buletinele (parinti, copii) este la adresa domiciliului meu (a fost periodic inchiriat), deoarece "e mai simplu asa" (cum considera sotia).
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2020
MykeyRo, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu conteaza adresa din buletin, conteaza ca ati posedat casa neintrerupt 30 de ani si conteaza ca ati crezut ca ati dobandit-o ca dar si aveti si martori pt asta.
uzucapiunea poate fi invocata intr-o cerere de chemare in judecata, dar poate fi invocata si ca exceptie in cererea socrului de evacuare.
sa stiti ca sanse aveti ambii in cererea lui, asa ca mergeti urgent la avocat.
condiţiile pentru a putea opera dobândirea proprietăţii prin uzucapiune sunt ca posesia să fie utilă, adică posesia să fie: continuă, neîntreruptă, netulburată, publică şi sub nume de proprietar.

Posesia este continuă când posesorul o exercită în mod regulat, fără intermintenţe anormale.

Posesia trebuie să fie neîntreruptă întrucât întreruperea posesiei echivalează cu însăşi încetarea acesteia.

Posesia este netulburată atunci când nu este fondată sau conservată prin acte de violenţă în contra sau din partea adversarului.

Posesia este publică atunci când aceasta nu este exercitată în ascuns de adversarul său, încât acesta să nu fie în stare de a putea să o cunoască.



dvs indepliniti in opinia mea toate conditiile, dar si socrul isi poate face propria startegie.
"sa stiti ca sanse aveti ambii in cererea lui, asa ca mergeti urgent la avocat."
Avocat n-am. Astept oferte de implicare de pe aici deocamdata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu asta trebuia sa incepeti, cu cautarea unui avocat care sa va consilieze/reprezinte! In cercul d-voastra de cunoscuti nu cunoaste nimeni un avocat? Pt. fiecare judet+Bucuresti exista un tabel cu avocatii, aveti de unde alege!
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
DlGoe, utilizator
Domnule DlGoe, am rugamintea sa nu apreciati prin forum cu ce trebuia sa inceapa cineva. Era probabil evident pentru dvs că dacă cineva ar avea avocat n-ar sta sa posteze pe aici pe forumul de specialitate. Chiar avocatul respectiv ar impune pastrarea "confidentialitatii" unui caz.
Evident ca daca n-ai avocat, iar procesul nu e inceput, in virtutea situatiei create si a amenintarilor primite, mai intai cauti un forum de specialitate, apoi iti expui situatia si eventualele pareri personale despre speta in sine si astepti eventuale sugestii/sfaturi de la profesionisti.
Mi se pare o idee foarte proasta sa alegi din cercul de cunoscuti un avocat (asta e bun, ba asta e grozav) sau sa faci loterie pe un tabel cu avocati. (Te duci la oarecare din tabel. El doreste sa-ti ia banii evident. Nu-ti spune ca in viata lui n-a avut o astfel de speta, ca nu a studiat sau ca nu se pricepe.)
Se stie foarte bine ca marea majoritate a avocatilor cauta procese usoare care pot fi castigate fara prea multa trecere prin coduri sau legi si ca toti avocatii au ca scop primordial doar de a presta servicii pentru client . Este uman, este firesc, natural. Este vorba de nivelul lor de trai, dar este si dezinteres fata de cauze sau client. Prin urmare, caut un avocat care sa-mi spuna sa nu ma reprezint eu singur, pentru ca el este mai dotat si chiar il "mananca" sa intre pe teren si sa castige. Desigur ca mai inainte va trebui sa-mi demonstreze mie si sa ma uimeasca (nu cu ce a facut in viata, ci cu ce va putea face).
Eu caut un avocat pe care sa inceapa sa-l "gadile" mintea cand are de a face cu un proces mai complex, care sa-si doreasca sa castige un astfel de proces si caruia sa-i placa sa faca un astfel de "joc". Pe romaneste caut un sahist si nu un jucator de septica.
Cum spunea si moderatorul "...dar si socrul isi poate face propria startegie." De asta am nevoie de un sahist. E simplu, nu?

P.S. După cum bine observati, domnule DlGoe, desi speta este deocamdata doar virtuală, in situatia reala doar a comunicarii unor notificari pe nume gresite si pe care din acest motiv nu le-am putut primi, desi cel mai probabil notificarile se vor dori a constitui probe intr-un eventual proces, desi este un forum de specialitate cu numerosi avocati, raspuns am primit doar de la moderator (ii multumesc - pot fi retinute aspectele referitoare la acceptare si uzufruct al darului de nunta o perioada indelungata, dar nu si aspectul de uzucapiune in sine, care "pică" la simpla demonstrare a existentei unor acte de proprietate - baza in fapt si a cererii evacuarii). Probabil speta este considerata a fi prea grea si cu prea multa bataie de cap... sau, putem considera ca toti de pe aici au plecat si ei, ca tot omul, in concediu. :)
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
MykeyRo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă cu sediul procesual: am pierdut termenul de apel pentru că am fost anunțat de avocat prea târziu. pot cere transmiterea hotărârii la adresa mea pentru a putea face apel cu acest argument? marius.m marius.m Buna ziua, Acum 2 ani am apelat la serviciile avocatului X pentru redactarea si trimiterea notificarii de dare in plata. Am achitat 3000 RON acestui avocat. ... (vezi toată discuția)
Chitanță de mana Traian Diana Traian Diana Bună seara , am și eu o rugăminte , sau cinema.poate ajuta am.nevoie de un avocat , am casa la.socu meu și este paralizat nevăzător și el a cumpărat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune cristimarian cristimarian socrul meu locuieste in bucuresti intro casa de stat fara propietar locuieste cam de 17 ani si nu are acte de propietate precizez ca are gaze pe numele lui ... (vezi toată discuția)