avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Problemă cu sediul procesual: am pierdut termenul de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Problemă cu sediul procesual: am pierdut termenul de apel pentru că am fost anunțat de avocat prea târziu. Pot cere transmiterea hotărârii la adresa mea pentru a putea face apel cu acest argument?

Buna ziua,

Acum 2 ani am apelat la serviciile avocatului X pentru redactarea si trimiterea notificarii de dare in plata. Am achitat 3000 RON acestui avocat. Am pierdul in fond , hotararea instantei a fost trimisa la X iar acesta a uitat sa ma notifice in timp, a facut asta cu 2 zile inainte de expirarea termenului de apel printr-un sms pe un numar de telefon care nu-l mai folosesc (de fapt trecusera 10 zile cu tot cu week-end). A fost nevoie sa ma sune de la banca sa-mi spuna ca am de platit sumele restante pe perioada suspendarii pentru a realiza ce se intampla. Asta spune multe despre acest avocat si serviciile pe care le presteaza. Practic am pierdul termenul de apel din cauza lui X.

In fine. am studiat dosarul la arhiva si nu exista nici un document prin care sa fi cerut schimbarea sediului procesual la adresa avocatului, exista doar notificarea de dare in plata trimisa de la acest avocat, notificare in care nu se mentioneaza nimic despre sediul procesual.

Mai pot cere transmiterea hotararii la adresa mea de pe buletin pentru a putea face apel cu argumentele de mai sus ?

- editat conf. 2.17 din regulament: Pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate -
www.avocatnet.ro/forum/main/...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Mi se pare că v-ați invoca propria culpă (alegerea avocatului este discreționară), nimeni nu se poate apăra folosindu-se de propria culpă, potrivit unui adagiu latin a cărui redare pe forum
este redunantă.

Ați putea însă să formulați, fie personal fie prin avocat, calea de atac prevăzută de lege solicitând repunerea în termen, dar motivând temeinic.
Nu am inteles daca ati achitat 3000 lei pentru notificare sau pentru proces.

Dacă ați achitat pentru notificare nu va reprezenta la proces în baza acelor bani si restul discuției este lipsită de obiect.
Am achitat 1500 RON pentru redactarea/trimitererea notificarii si 1500 RON pentru intampinare la contestatia bancii, in instanta nu s-a prezentat nimeni niciodata de la X, mereu am fost doar eu si sotia in fata instantei. Am vazut acum, pe intampinarea facuta de X spune de sediul procesual la el.

Dovada de inmanare a hotararii lui X este pe 16/02/2018

Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Dacă ați platit doar întâmpinarea nu trebuia sa va reprezinte în instanța.
Apelul trebuia platit separat pentru a fi redactat.
Trebuia să discutați.
Probabil ca el a considerat că nu doriți să mai colaborati.
Deci 1500 ron pentru redactare/trimitere notificare si 1500 ron pentru redactarea intampinarii in fond, dar fara reprezentare.
Parerea mea ar fi sa contactati destul de repede un aparator si sa incercati fie o repunere in termenul de apel, fie recurs, depinde de sfatul pe care il primiti. Asigurati-va ca in contractul incheiat cu acest aparator este mentionat si "reprezentare", in ambele cazuri veti avea nevoie de ceva mai mult decat doar redactarea cererii introductive. De asemenea pentru suspendarea executarii.

Alte discuții în legătură

Proces succesiune- nedepunere intampinare in termenul de 25 de zile Iohanys Iohanys Am avut termen 25 de zile să depun întâmpinarea, la proces de succesiune.Eu nu sunt în țară au trecut două luni,ce pot face acuma. (vezi toată discuția)
O noua actiune in instanta privind evacuarea onutza30 onutza30 buna ziuaI TERMENE DE JUDECAT?: Data Detalii 27/11/2012 Amână cauza Solutie: Acordă termen de judecată la data de 15.01.2013, pentru ... (vezi toată discuția)
Onorarii avocat bvlucretiu bvlucretiu Bună! Aş dori să ştiu care sunt etapele onorariilor pentru avocat? Există un onorariu pentru întâmpinare la un proces, şi un alt onorariu pentru ... (vezi toată discuția)