Buna ziua,
Am 20 de ani si beneficiez de pensie MAI (cred ca asa se numeste) de pe urma tatalui care a lucrat in MAI, a iesit la pensie si a decedat. Stiu ca pot primii aceasta pensie pana la varsta de 26 de ani, iar pentru a primii aceasta pensie trebuie sa urmezi studii superioare, pe care deja le urmez. Intrebarea mea este pot sa lucrez legal, cu contract de munca si sa acumulez si pensia de la stat?
Am incercat sa dau de cei de la casa de pensii MAI din Bucuresti de vro doua luni de zile si am mai incercat sa dau si inainte de pandemie. Dar vesnic suna ocupat. Sper ca cineva de aici ma poate ajuta cu un raspuns clar sau ma poate indruma spre o anumita lege, articol, etc.
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea 223/2015
Art.76
(1) În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:
d) copiii beneficiari ai unei pensii de urmaș, prevăzuți la art. 48 lit. a) și b).
Art.48
Copiii au dreptul la pensie de urmaș:
a) până la împlinirea vârstei de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
Revin cu o intrebare. Am analizat legea nr. 223/2015. Vreau sa va intreb daca in situatia prezentata mai sus, eu copil cu pensie de urmas care imi continui studiile si am sub varsta de 26 de ani, pot sa primesc in continuare pensie de urmas dupa infintarea unui SRL sau PFA? Aceste lucruri afecteaza in vreun fel?