avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie de urmaș cu salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie de urmaș cu salariu

Buna ziua,
Am 20 de ani si beneficiez de pensie MAI (cred ca asa se numeste) de pe urma tatalui care a lucrat in MAI, a iesit la pensie si a decedat. Stiu ca pot primii aceasta pensie pana la varsta de 26 de ani, iar pentru a primii aceasta pensie trebuie sa urmezi studii superioare, pe care deja le urmez. Intrebarea mea este pot sa lucrez legal, cu contract de munca si sa acumulez si pensia de la stat?

Am incercat sa dau de cei de la casa de pensii MAI din Bucuresti de vro doua luni de zile si am mai incercat sa dau si inainte de pandemie. Dar vesnic suna ocupat. Sper ca cineva de aici ma poate ajuta cu un raspuns clar sau ma poate indruma spre o anumita lege, articol, etc.

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
AleexD, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 18 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 223/2015
Art.76
(1) În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:
d) copiii beneficiari ai unei pensii de urmaș, prevăzuți la art. 48 lit. a) și b).
Art.48
Copiii au dreptul la pensie de urmaș:
a) până la împlinirea vârstei de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;

Buna ziua.

Revin cu o intrebare. Am analizat legea nr. 223/2015. Vreau sa va intreb daca in situatia prezentata mai sus, eu copil cu pensie de urmas care imi continui studiile si am sub varsta de 26 de ani, pot sa primesc in continuare pensie de urmas dupa infintarea unui SRL sau PFA? Aceste lucruri afecteaza in vreun fel?

Multumesc anticipat!
Veti primi pensia in continuare pensie de urmas chiar si dupa infintarea unui SRL sau PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipat partial dorutliliana dorutliliana Buna seara!Am iesit la pensie anticipat partial la varsta de 43 ani,dupa ce am activat 22 ani si 10 luni in MAI,conform legii 223\2015.Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Despre pensie anticipata Markmarian Markmarian Buna ziua , am fost cadru militar iar în prezent sunt pensionar. Am pensie de serviciu anticipata partial. Pot face un PFA ? Exista o sumă limita , (sa nu ... (vezi toată discuția)
Fiul meu beneficiază de pensie de urmaș de pe urma tatălui ... Armanu Adriana Armanu Adriana Fiul meu este beneficiarul unei pensii militare de urmaș de pe urma tatălui său. Are 21 de ani și este încadrat în grad de handicap grav. Momentan ... (vezi toată discuția)