avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare certificat casatorie nume nou
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare certificat casatorie nume nou

Buna ziua,
Impreuna cu sotia am primit un certificat de casatorie romanesc in care sotia are numele ei vechi. Casatoria a fost oficiata in Suedia. Desi initial sotia a pastrat numele ei vechi, intre timp si-a schimbat numele in Suedia dupa numele meu. Motivul este ca la vremea aceea trebuia sa calatorim si ne-a fost frica de faptul ca ea nu va mai putea o perioada din cauza schimbarii numelui. Asadar in Romania ea are numele vechi, iar in Suedia numele nou, al meu. Ce trebuie sa facem pentru ca ea sa isi schimbe numele si in Romania si sa primim un alt certificat de casatorie in care ea sa aiba numele nou?

Multumim.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:29, 2 Septembrie 2020
E clar ca ati dat o declaratie mincinoasa atunci cand ati solicitat transcrierea certificatului de casatorie din Suedia la aut. romane. Cum si-a schimbat sotia numele in Suedia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de naștere pentru cetățeni străini Romerican Romerican Bună ziua, eu împreună cu soția mea suntem cetățeni americani și avem domiciliu temporar aici în românia. Am fost căsătoriți în Canada, și avem ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Legislatie europeana in privinta schimbarii numelor Dragos04 Dragos04 Intrebarea mea e relativ simpla, dar nu i-am gasit raspuns cautand pe net: Poate o alta tara din UE sa schimbe numele unui cetatean roman, domiciliat in ... (vezi toată discuția)