avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate

Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de judecata,onorariu avocat si ADN) vor trebui platite de mine
Doresc sa stiu daca exista o alta modalitate de a l obliga sa faca acest test?Mai stiu ca testul se face pana cand copilasul implineste 3 ani ,dupa aceea am inteles cand implineste baietelul 18 ani il poate chema el pe tata in instanta.Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
Magda 2018, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In ipoteza in care castigati procesul, paratul va fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, anume taxa de timbru, onorariul de avocat, precum si tariful expertizei medico-legale.

Expertiza tip ADN are cel mai mare grad de probabilitate, anume 99, 9 %, este efectuata la INSTITUTUL"MINA MINOVICI" din mun. BUCURESTI.

Expertiza serologica(examenul serologic complex ) are un grad de probabilitate de 70 %, deci rezultatul poate fi indoielnic, insa tariful este de 700 lei.

Trebuie determinata paternitatea fata de tata, pentru a se putea stabili drepturile,dar si obligatiile ce le incumba parintilor.

Sesizati instanta de judecata, odata ce va fi stabilita paternitatea, va fi determinata si forma de autoritate parinteasca, locuinta minorului, plata pensiei de intretinere.

O zi frumoasa,

av .Stoica Ioana.

Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
gi-jane2, moderator

Adrian ALBU a scris:

Vă puteți recupera cheltuielile dacă aveți câștig de cauză.

Credeti ca as apela la justitie daca nu ar fi el tatal?Sunt sigura de ceea ce spun,nu mi doresc un castig de pe urma lui,vreau sa fie sigur ca el este tatal.Va multumesc!
Doamnă procedați așa cum v-au sfătuit mai mulți avocați de pe forum. Ați gândit foarte bine, copilul trebuie să aibă un tată, chiar dacă pentru moment o cam dă în tangou. Dar oamenii se mai schimbă; Steve Jobs, pe care toți îl admirăm, nu a vrut să-și recunoască fiica, pe Lisa, mulți ani. Pe urmă a adus-o în casa lui, și azi este moștenitoarea imensei lui averi.

Succes!

gi-jane2, moderator

Rekevant exemplul!Am sa incerc sa tin seama de acest exemplu si de sfaturile dvs.Va multumesc mult!
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)
Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)