avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

buna ziua,
Vreau sa imi dau demisia fara a sta 15 zile in preaviz.
Angajatorul nu a respectat prevederile din contractul individual de munca, respectiv nu a platit orele suplimentare (ore care sunt foarte multe), iar acum am fost in concediul medical, fapt vare l-a deranjat foarte tare si vrea ca pentru luna trecuta (nu luna in care am fost in concediul medical, ci luna anterioara pentru care se face plata acum ) vrea sa imi dea doar 75% din salariu pe motiv ca nu mi-am indeplinit atributiile.
Precizez ca la inceputul lunii erea multumit de mine si mi-a marit salariu.
Conform Codului muncii eu as putea sa-mi dau demisia fara a sta in preaviz in conditiile in care angajatorul nu respecta prevederile din contractul individual de munca

Daca se poate, va rog mult, sa imi spuneti cum se da demeisa in aceste conditii (fac o specificatie ca nu a respect prevede contract si ca nu vreau sa tau in preaviz. Ideea este ca dc o sa stau 2 sapt in preaviz nu o sa imi dea salariu integral (asa a facut cu toate colegele mele care au demisionat - in ultima lunca, respectiv luna in care au demisionata a gasit o modalitate de a nu le platii salariul integral confor cont. de munca si actelor aditionale)
Tin sa mentionez ca exista o condivca in care este trecuta ora la care veneam si ora la care plecam de la servicu, dsar seful (angajatorul a rupt foile, insa am cateva copii xerox pt cateva pag).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aisha_21 , utilizator 22:01, 5 August 2011
Salutare
Se pare ca am si eu o mica problema, si am nevoie de un ajutor.
Detineam o functie de conducere (administrator punct de lucru), la un momendat am aflat dupa 3 luni de angajare ca sunt obligat sa fac acte contabile care, conform fisei postului, nu aveam nici o obligatie in acest sens. Mi-am depus demisia si am precizat conform legii cele 30 de zile de preaviz cu specificatia ca daca se doreste renuntarea la preavizsunt dispus sa o accept, am fost informat ca nu voi mai sta 30 de zile, si mi-sa cerut sa nu mai vin in aceasta firma fiindu-mi adus la cunostiinta si faptul ca nu mai decid pt aceasta firma. buunnn
Am fost chemat la sediul central unde mi-sa inmanat o decizie ce trebuia semnata ca la acordul ambelor parti am renuntat la preaviz, am semnat-o in 3 exemplare, cerandu-mi un exemplar mi-sa zis ca mi-se va inmana numai dupa ce va fii inregistrat la ITM. Dupa o zi mi-sa spus ca daca nu rezolv problema cu actele contabile( nu stiu si nu am stiut niciodata sa le intocmesc pt ca nu am studii minime in acest sens si nici nu prevede in fisa postului ca sunt obligat sa le intocmesc atat timp cat nu sunt contabil ), mi-se vor face mari probleme in cartea de munca, santajandu-ma cu faptul ca nu mai depune nici o decizie la ITM si ca imi face probleme cu cartea de munca.
1. ce ar trebui sa fac eu in acest sens?
2. sunt obligat sa fac acele acte in cazul in care nu am cunostiinte de contabilitate nici macar primara, si in cazul in care nu corespun aceste cerinte cu fisa postului?



Va multumesc din suflet
Daca ti-a fost acceptata demisia cu data depunerii nu mai ai calitatea de salariat necesara intocmirii actelor. Poti intreba persoana care iti solicita sa intocmesti acele acte in ce calitate le mai poti intocmi.
Cat priveste atributiile unui administrator, nu sunt standard, ele variaza in functie de cerintele angajatorului.
Am observat ca ai solicitat un model de fisa postului , iti atrag atentia ca nu are relevanta, angajatorul intocmeste o astfel de fisa in functie de necesitati si cerinte.Imi imaginez ca un administrator are si atributii de contabilitate primara.
salve...
sunt perfect de acord cu ceea ce zici tu referitor la Administrator ca se ia in considerare ceea ce iti cere patronul, dar in fisa nu exista nici macar un cuvintel in ceea ce priveste activ de contabilitate.


merci
buna ziua,
eu vreau sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez fara preaviz. mentionez ca lucrez in aceasta firma de o luna, pe baza de contract dar inca nu mi-am depus caretea de munca. daca de maine nu mai vin, ce consecinte poate atrage asupra mea? va multumesc
Incearca, mai bine, sa pleci prin acordul partilor, e mai bine pentru tine (art.55 lit.b din codul muncii).
Daca vrei sa pleci prin demisie, fara preaviz, (art.79(8) din codul muncii) e mai complicat pentru ca nu te vei putea intelege cu angajatorul in privinta neindeplinirii de catre acesta a obligatiilor asumate prin contractul individual de munca.
Ca sa dovedesti aceasta trebuie sa-l dai in judecata si s-ar putea sa castigi dar nu-ti inchipui cat timp iti va lua (si nu numai timp).
Daca totusi vrei sa pleci prin demisie, alege preavizul.

Alte discuții în legătură

Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca si demisia fara preaviz marcu001 marcu001 Buna ziua. Am lucrat intr-o firma timp de 4 luni si acum angajatorul nu isi respecta obligatiile salariale care ma pun in imposibilitatea de a mai putea plati ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz robert25buc robert25buc Buna ziua, Am o singura intrebare legata de perioada de preaviz. Puteti sa imi spuneti daca la firma la care lucrez imi dau demisia din motive personale si ... (vezi toată discuția)