avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, Am în îngrijire un copil cu handicap ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, Am în îngrijire un copil cu handicap grav care ...

Bună ziua,
Am în îngrijire un copil cu handicap grav care a împlinit 7 ani în luna iunie 2020. Certificatul de încadrare în grad de handicap este valabil până în anul 2031 (respectiv până la împlinirea vârstei de 18 ani a copilului). În momentul de față beneficiez de indemnizația pentru asistent personal, iar contractul de muncă este suspendat până în anul 2031. Dacă reîncep activitatea, pot beneficia de program redus de lucru fără a se suspenda indemnizația pt asistent personal? Sau ce alte opțiuni am pentru a obține venituri care să nu ducă la suspendarea indemnizației pt asistent personal.
Menționez faptul că sunt mamă singură, iar copilul are nevoie de supraveghere permanentă (îngrijiri paliative)
Cel mai recent răspuns: Ela Mihaela , utilizator 01:39, 16 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele singure care au în întreținere un copil cu dizabilitate gravă pot beneficia cumulat de indemnizația acordată în condițiile art. 42 alin. (4) și (5) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu programul de lucru redus la 4 ore până la împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani.
(art.33 alin.1^1 din OUG 111/2010)
Vă mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program redus la 4 ore pentru persoana care ingrijeste un copil cu handicap grav MariaMartiniuc MariaMartiniuc Buna ziua! In Legea nr.448/2008, art. 12, pct.d) se spune ca ”Persoana care are in ingrijire, supraveghere si intretinere un copil cu handicap beneficiaza, ... (vezi toată discuția)
Protectia copiilor cu handicap claus2013 claus2013 sunt functionar public cu statut special (in administratia nationala a penitenciarelor) am in intretinere un copil cu handicap grav nascut la data de 17 11 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil sau asistent personal ionelaagapie ionelaagapie buna ziua,sunt mamica la un baietel de 4ani cu certificat de handicap grav cu asistent personal,momentan sunt in indemnizatie crestere copil 3-7ani,intrebarea ... (vezi toată discuția)