avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen legal raspuns de la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen legal raspuns de la ITM

Bună ziua! Am inaintat o petitie/reclamatie la Ispectoratul Teritorial de Munca Bucuresti in legatura cu abuzurile, ilegalitatile angajatorului meu. Nu este anonima, l-am instiintat chiar si pe el ca voi face aceasta plangere. Exista un termen legal in care pot primi raspuns? Au trecut aproape 5 saptamani si statusul petitiei este tot ”in lucru” iar patronul meu spune ca nici nu o sa primesc raspuns, am reclamat degeaba.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 24 August 2020
Nu este adevarat ... termenul de raspuns este de 30 de zile ..maxim 45 de zile de la data inregistrarii petitiei.

OG 27/2002
art. 8
(1)Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petitiei, răspunsul, indiferent dacă solutia este favorabila sau nefavorabila.
.......
art.9
În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o informare și o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile, iar în domeniul energiei și gazelor naturale, termenul poate fi prelungit cu cel mult 30 de zile, cu notificarea prealabilă a petentului
Multumesc! Si daca tot se amana raspunsul, ce pot sa fac? Am mai cerut o data raspuns via email, am sa ma duc si la sediu si daca tot nu primesc solutionarea petitiei, ce parghii sunt? Poate ca angajatorul meu stie mai bine realitatea si-s iar doar o naiva....
Nu are cum sa amane raspunsul ....nu au baza legala.

Daca nu primiti raspuns in termen ... sesizati Inspectia Muncii/Ministerul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se denunta o ilegalitate? deea_tainted deea_tainted Buna seara! In cazul in care doresc sa denunt activitatea unei firme ca fiind inselatoare, ce incheie contracte care nu sunt respectate si prin care ... (vezi toată discuția)
Petitie online adresata institutiilor publice(anaf,politie, etc) ContSters384238 ContSters384238 Ce reprezinta petitia online din punct de vedere legal? Ce obligatii au institutiile primitoare? Ce drepturi au petitionarii? Este vreo legatura intre o ... (vezi toată discuția)
Timpul de raspuns HUBARDONI HUBARDONI Am trimis o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la Finante. Au primit-o in 31 martie. In cat timp trebuie sa primesc raspuns? (vezi toată discuția)