Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Buna seara, in urma cu 3 ani am avut un accident rutier rezultand decesul victimei.
A fost declarata culpa comuna 50% vina mea si 50% vina victimei, victima a traversat prin loc nepermis fara sa se asigure iar eu am avut cu aproximativ 20 km in plus peste limita legala.
Ca si pedeapsa am primit 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare si 3 ani de supraveghere.
Intrebarea mea este urmatoarea, in hotararea finala nu specifica exact pentru cat timp mi s-a anulat permisul, am vazut ca in hotarare este mentionat articolul 67 alin1 cod penal raportat la art 66 alin 1 literele a;b si din ce am vazut se refera la interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule...
Imi puteti spune va rog mult peste cat timp as putea sa dau din nou de permis?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra,
Cu multumiri T.Liviu
Fără a se stabili o durată pentru pedeapsa complementară? Foarte probabil să fie o scăpare pe undeva, sau chiar să fie vorba de o nelegalitate, important e să vă clarificați și să acționați dacă se impune.