avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Am și eu o problema legata de copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Am și eu o problema legata de copilul minor rezultat ...

Bună ziua,

Am și eu o problema legata de copilul minor rezultat în urma unei relatii de concubinaj. În urma acestei relații au rezultat 3 copii. Datorită bătăilor repetate pe care le-am primit și a comportamentului agresiv copiii trăiau intr-un mediu toxic și nociv pentru psihicul lor, toate acțiunile fostului concubin petrecandu-se în prezența minorilor. Pe cei 3 copii i-am crescut singura, tatăl lor nevizitandu-i în ultimii 2 ani de zile ai necontribuind financiar la creșterea lor. Copii au frecventat gradinita au fost îngrijiți lucrul acesta putând fi demonstrat de cadrele didactice da și de vecini. Pe data de 16 august fostul meu concubin a venit la mine in curte și a cerut sais vada copii lucru la care nu m-am opus. După ce i-am scos din casa sa ii vada a solicitat sa il ia cu el pe cel mare. Copilul nu a fost ața de încântat de plecare, în momentul în care l-am îmbrăcat a început să plângă. El este în prezent îngrijit de bunica paternă fiind despărțit de frații lui mai mici. Eu l-am înscris la scoala aici in sat, însă tatăl lui și bunica paternă vor sa il înscrie la scoala in orasul in care locuiesc. Mi-a transmis bunica paternă ca i-au scos un alt certifica de naștere copilului și ca au încercat să îl înscrie acolo la scoala, dar eu nu vreau sa renunț la copil și vreau să îl îngrijesc în continuare. Va rog sa imi spuneti cum as putea proceda astfel încât să pot avea din nou copilul? Sa merg la poliție Sa dau o declarație?! Va multumesc anticipat! Cu stima, Mirela!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:51, 20 August 2020
Buna ziua,
Copiii il au ca tata in certificatul de nastere pe domnul?
Puteti apela la un avocat si cere prin instanta stabilirea domiciliului minorilor la dvs., program de vizita pentru domnul si sa cereti si pensie alimentara.

Puteti apela si la DGASPC/Politie dar nu stiu cat va pot ajuta daca nu aveti stabilite cele de mai sus...
Ce varsta are minorul luat* de tata?
Ultima modificare: Joi, 20 August 2020
Ionut.ion, utilizator
Da. Copiii il au ca tata in certificatul de nastere. Copilul are 6 ani și 9 luni.
Daca avea minim 10 puteati cere sa fie audiat de instanta...
Incercati varianta cu DGASPC/Politie si, daca nu "merge:... apelati la un avocat si mergeti in instanta. Alta solutie nu vad.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei minore Liliana80 Liliana80 BUNA ZIUA As dori sa stiu daca o minora de 16 ani este sub tutela bunicilor si au dat.o afara cand au auzit ca va avea un copil cu 1 luna inainte de ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor adrian45 adrian45 Am o problema pe care eu o vonsider deosebit de complexa Am o relatie cu o femeie (momentan de concubinaj de un an de zile) aceasta are 2 copii minori 6 ... (vezi toată discuția)