avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare tva constructii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare tva constructii

Societate comerciala platitoare de TVA construieste un bloc de locuinte si vinde apartamente noi catre persoane fizice si juridice.Catre persoane fizice factureaza cu cota de TVA de 5% (val apartament 450000 lei ) iar catre persoane juridice aplica cota de TVA de 19 % sau aplica taxare inversa ?
Ultima modificare: Joi, 20 August 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 16:35, 20 August 2020
Buna ziua,
Este corecta facturarea cu cotele prezentate de dvs, daca sunt respectate conditiile de la Art 291 CF.
lamuriti-ma va rog.La persoane fizice am inteles ,este ok cota prezentata de mine , dar la persoane fizice nu am inteles cum este corect taxare inversa sau cota normala de tva 19%.Aici este nelamurirea mea.Art 291 lit.f din CF l-am citit si eu.
In cazul prezentat de dvs al vanzarii unui imobil nou vanzarea catre o persoana juridica neplatitoare de TVA se va factura cu 19% TVA , iar catre un cumparator persoana juridica platitoare de TVA se va factura in regim de taxare inversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota tva vanzare cladire tinan2009 tinan2009 Buna ziua, care sunt cotele de tva aplicabile pentru vanzarea unui apartament nou construit (pentru care a dedus tva la investitii ) de catre o societate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tva servicii turism aurora draghici aurora draghici Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa la cumpararea unui apartament. Stadva Stadva Buna seara ! Intentionez sa cumpar un apartament . Azi am primit un draft de antecontract de la dezvoltator in care se mentioneaza ca imobilului ii sunt ... (vezi toată discuția)