avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desfasurare activitati la sediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desfasurare activitati la sediu

Am sediul firmei in apartament.
In cazul in care activitatea firmei se desfasoara in apartament, dar cheltuilelile sunt platite de persoana fizica, impozitul apartamentului ramane rezidential?

Mentionez ca prestez servicii IT si locul prestarii serviciului este considerat ca fiind la client. Asta inseamna ca in cazul meu activitatea firmei se desfasoara in afara sediului?

Mai sunt si alte conditii ca impozitul sa ramana cel rezidential?
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
gistra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:10, 26 August 2020
Trebuie să dați acea declarație la impozite și taxe, prin care să declarați că nu se desfășoară activitate la sediu. În caz contrar, veți plăti 2% pe an din valoarea de impunere a apartamentului.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2020
Adrian ALBU, Avocat
Ok dar intrebarea este daca in cazul meu, se desfasoara activitate la sediu sau nu?
Eu lucrez de acasa dar locul prestarii serviciilor este considerat ca fiind la client.

Deci in acest caz este legal sa declar ca nu se desfasoara activitate la sediu?

Adrian ALBU a scris:

Trebuie să dați acea declarație la impozite și taxe, prin care să declarați că nu se desfășoară activitate la sediu. În caz contrar, veți plăti 2% pe an din valoarea de impunere a apartamentului.

La Registrul Comerțului autorizați activitățile pe care le prestați ca fiind la beneficiari sau la terți, iar la sediu social - fără activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii catre client extracomunitar irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, O firma cu sediul in Romania, platitoare de tva va presta servicii IT (intocmire website) catre o firma din Elvetia. Locul prestarii serviciului ... (vezi toată discuția)
Tva servicii intracomunitare Mihaela Gheorghita Mihaela Gheorghita buna ziua, o soc.inreg.in scopuri de tva ,din romania presteaza servicii de internet pt.o soc. din suedia. Sv.sunt utilizate in romania , dar ... (vezi toată discuția)
Calculul cifrei de afaceri pentru pfa cu norma de venit care presteaza servicii it intracomunitare edesign edesign [quot]ART. 152 Regimul special de scutire pentru intreprinderile mici din Codul Fiscal 2010/TITLUL VI Taxa pe valoarea adaugata/CAP. XII Regimuri ... (vezi toată discuția)