avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FURT DE LEMNE DIN PADURE - CODUL SILVIC nu e aspru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FURT DE LEMNE DIN PADURE - CODUL SILVIC nu e aspru deloc !

FURT DE LEMNE DIN PADURE

CODUL SILVIC nu e aspru deloc ! Din pădurea mea hoții au tăiat arbori , și eu nu am primit nici măcar jumătate din valoarea pagubei. E o mizerie de cod silvic. Chipurile jumătate din valorea pagubei se duce la fondul de regenerare, de parca ar planta Ocolul Silvic arbori in locul celor taiati de hoti, iar valoarea funcțiilor padurii nerealizate se duce chipurile la fondul de ameliorare a fondului funciar cu detinatie silvica. Adica din padurea mea furata de hoti, din prejuduciul adus mie de hoti eu ii ajut pe altii care au paduri pana in 10 hectare sa-si faca amenajamentul, ca pe mine ma ajuta Dracu să fac amenajamentul. Apoi daca nemernicii de hoti care au furat arbori din padurea mea nu sunt prinsi de catre politisti, nu mai vad nicio despagubire de la ocolul silvic, desi in OUG 85/ 2006 se prevede ca proprietarul sa obtina jumatate din valoareaa pagubei. E o bataie de joc ! Acum câțiva ani din pădurea mea au tăiat hoții 27 de mc de lemn de gorun și nu am văzut nicio despăgubire, apoi în alt an am fost înșelată că din pădurea mea s-a tăiat doar 0,144 mc de lemn pentru care am primit o despagubire mizerabila , acum m-au mințit că s-au tăiat 2,3 mc de lemn. Și ocolul m-a anunțat că padurarul a sesizat furtul la politie in iunie, dar când am dat telefon prin iulie politistul nici nu stia de cazul meu, apoi când am intrebat la parchet mi-a dat o doamna numarul la dosaru; penal de la politie , am sunat la politie sa ma interesez daca au fost prinsi hotii, dar acolo in comuna aia unde am eu padurea nu mi-a mai raspuns nimeni la telefon. Ocolul mi-a spus ca imi da despagubirea aia modica cand vor fi prinsi hotii, dar daca hotii nu vor fi prinsi , si Ocolul nu va recupera prejudiciul , eu nu voi primi nimic. Paguba a fost foarte mare de 835,09 lei, valoarea functia padurii nerealizate de 417,54 lei, iar tva de 237,99 lei, deci prejudiciul a fost de 1490,62 lei, dar mie nu vor sa-mi dea nici macar 417,54 lei, ca zic ca imi dau banii cand vor prinde hotii la pastele cailor . O sa prinda hotii pe dracu ghem, ca din 3 iunie si pana acum au trecut peste 2 luni, cum dracu sa mai prinda hotii. Nu stiu cum dracu hotii pot sa fie prinsi dupa 2 luni. Ca in padure si daca ploua dupa o zi se duc dracu urmele ! Pe cine sa mai prinda? EU CE POT SĂ FAC ÎN SITUAȚIA ASTA ?

Alte discuții în legătură

Probeme cu codul silvic PopescuPopescuPopescu PopescuPopescuPopescu (3) În situaţiile în care prejudiciul evaluat potrivit prevederilor alin. (1) nu a fost recuperat de ocolul silvic care asigură serviciile silvice sau ... (vezi toată discuția)
Furt de arbori din padurea mea ! bĂtaie de joc la adresa proprietarilor ... carolina21000 carolina21000 FURT DE ARBORI DIN PADUREA MEA ! BĂTAIE DE JOC LA ADRESA PROPRIETARILOR DE PĂDURI ! Codul Silvic e o bataie de joc la adresa propietarilor de paduri. Eu am ... (vezi toată discuția)
Masa lemnoasa furata din padure proprietate personala SilviuFrujina SilviuFrujina Buna dimineata! Problma arata in felul urmator: Administrez o suprafata de padure. Aceasta padure a fost pe jumatate a bunicii mele(mama mamei mele) si ... (vezi toată discuția)