avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, soția mea a rămas fără serviciu și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, soția mea a rămas fără serviciu și vreau să ...

Bună ziua, soția mea a rămas fără serviciu și vreau să o iau în întreținere. Lichidarea cu firma la care a muncit a fost făcută în data de 17.08.2020. Când pot să fac cerere la angajatorul meu să o iau în întreținere?
Cel mai recent răspuns: mikelniki77 , utilizator 10:37, 27 August 2020
Pana la 17.11.2020 ,sotia dvs mai este inca asigurata in sistemul de sanatate publica ... incepand cu aceasta data o puteti lua ca si coasigurata.

Legea nr. 95/2006
art.267
...
(2) Pentru persoanele care realizează veniturile prevăzute la art. 155 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, calitatea de asigurat încetează în termen de 3 luni de la data încetării raporturilor de muncă/serviciu.
....
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala 7clau 7clau Va rog sa imi spuneti daca apot sa il trec pe fratele meu coasigurat ( acesta nu realizeaza nici un venit ). (vezi toată discuția)
Cum pot deveni asigurat odata ce m-am angajat? zag.eduard zag.eduard Buna seara, Daca nu am fost angajat pt. o perioada mai mare de 12 luni, iar in toata aceasta perioada nu am platit asigurarea de sanatate si nu am ... (vezi toată discuția)
Salarizarea in constructii - cotizarea la fondul de pensii gabrielaion gabrielaion Conform OG 114/2018, pentru angajatii in constructii care beneficiaza de facilitati, sunt asigurate in sistemul asigurarilor de sanatate si concedii medicale ... (vezi toată discuția)