am facut si eu o intrebare pe site ul dumneavoastra nu am primit nici un raspuns desi a trecut mai multe zeci de ore daca mai insist o data sigur apare interventia operatorului ceea ce este tipic romanesc. de aceea mai intreb o data :debitorul a depus o contestatie la executare fara ca instanta sa intrerupa executarea pana la solutionare ce se poate intampla daca executorul face executarea si ulterior instanta sa presupunem decide suspendarea executariicand deja a executat debitorul? inca o data va rog mult sa ma lamureasca si pe mine cineva
In ipoteza prezentata de dvs va opera institutia intoarcerii executarii adica repunerea partilor in situatia anterioara inceperii executarii datorita desfiintarii/nelegalitatii titlului executoriu. OK?
Daca instanta dispune suspendarea executarii, actele facute pana in acel moment de executor raman valabile. DAca in urma solutionarii contestatie la executare instanta va constata ca actele de executare au fost facute cu incalcarea dispozitiilor legale sau ca executarea insasi este nelegala, aceasta va dispune repunerea partilor in situatia anterioara.
In mod normal partea interesata poate aduce la cunostinta instantei care solutioneaza contestatia faptul ca executarea silita s-a infaptuit deja, ceea ce ar duce la respingerea cererii de suspendare ca ramasa fara obiect!
va multumesc pentru amabilitate dar vreau sa fiu mai explicit eu sant creditorul care am imprumutat unei persoane o suma de bani. Aceasta nu sia respectat obligatia de plata a datoriei iar eu am actionat o la un executor dar aceasta a facut contestatie la executare fara a se suspenda executarea .Aici vroiam sa ajung: daca executorul executa debitorul si este in mod legal pt ca are incuviintarea ce se poate intampla daca sa presupunem la termenul contestatiei pe care a facut o debitorul instanta hotaraste suspendarea executarii pe care insasi instanta a admiso iar executarea deja sa spunem se va face pana atunci Va multumesc inca o data
Exact ce v-am raspuns mai devreme! In cazul in care debitorul face contestatie, in cadrul acestei proceduri dvs. (creditorul ) are calitatea de parat si ca atare trebuie sa va aparati , formuland o intampinare. In intampinare, daca executarea s-a infaptuit deja, solicitati respingerea cererii de suspendare ca ramasa fara obiect, urmand ca in continuare sa se solutioneze pe fond contestatia. In cazul in care debitorul castiga aceasta actiune, instanta, la cerere, poate dispune intoarcerea executarii!
Sentinta nelegala?
leusan
Exista urmatoarea speta:
Se face o contestatie la executare silita(poprire).instanta de fond suspenda executarea hotararii.
Creditorul declara recurs la ... (vezi toată discuția)