avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cat este valabila asigurarea de sanatate daca eu am 21 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cat este valabila asigurarea de sanatate daca eu am 21 de ani ...

Cat este valbila asigurarea de sanatate daca eu am 21 de ani si in prezent n am loc de munca si nici nu mai studiez deocamdata?
Apare ca inca sunt asigurat ,dar am inteles ca pana la 26 de ani doar daca am ocupatie
Este adevarat sau sunt asigurat pana la 26 de ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 2 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 95/2006
art.224
224
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuției, în condițiile art. 154 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare:
a) copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenții de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni de la terminarea studiilor, ucenici sau studenți, studenții-doctoranzi care desfășoară activități didactice, potrivit contractului de studii de doctorat, în limita a 4 - 6 ore convenționale didactice pe săptămână, precum și persoanele care urmează modulul instruirii individuale, pe baza cererii lor, pentru a deveni soldați sau gradați profesioniști;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana la câți ani poți avea asigurare de sănătate dacă ești student? missy999 missy999 Buna ziua! As vrea sa știu dacă pot beneficia de asigurare de sănătate dacă sunt student la zi, fără taxa și am vârsta de 40 de ani. Am înțeles ca ... (vezi toată discuția)
Asigurare minor Utilizator21 Utilizator21 Minorul are pasaport cu domiciliul in alta țară. Părinții locuiesc cu el în România. Cum poate fi asigurat si sa beneficieze gratuit de serviciile ... (vezi toată discuția)
Cnas ihaveaquestion ihaveaquestion Buna ziua! Sunt studenta, am 21 de ani. Intrebarea mea este daca sunt asigurata? Nu am card de sanatate, pentru ca nu am primit. Trebuie sa cer o adeverinta ... (vezi toată discuția)