avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... refuz plata factura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

refuz plata factura

in urma cu cateva luni am achizitionat un echipament second hand de la o alta s.c. , contra sumei de 1500 euro.La livrare am achitat suma de 1100 euro, ramanand de plata suma de 1600 ron.pentru banii achitati initial nu am primit factura, decat factura pentru suma ramasa de plata.echipamentul nu corespunde deloc cu ceea ce trebuia sa primesc , fapt pentru care i-am sunat si au zis ca vin sa-l ia si imi da mai putin cu 200 euro.Am acceptat, dar a trecut ceva timp si m-au sunat de la o firma de recuperari Urban nu mai stiu cum si m-au intrenat daca platesc sau nu.Le-am explicat situatia si le-am mai spus ca nu mi-au fost livrate nici consumabilele pentru care ne-am inteles.Nu exista nici un act in afara facturii restante de plata.Doar mail-urile dintre firme.Eu ce am de facut?As plati daca mi-ar da echipamentul corespunzator + consumabilele puse in pret, n-as plati echipamentul actual pentru ca nu scot bani de pe urma lui sta degeaba in firma.Un sfat?Multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: ContSters116948 , utilizator 08:33, 20 Decembrie 2009
Buna ziua !
Nu aveti ce discuta cu firma de recuperari, cu atat mai mult cat nu exista factura pentru plata efectuata.
Aveti doua optiuni : o intelegere amiabila sau actiune in instanta.
Sub aspectul incercarii de obtinere a banilor printr- o firma de recuperari, puteti sesiza politia in privinta acesteia, daca bineinteles trec la amenintari si stiti ca nu exista o creanta .
Cu stima !
Aveti vreo dovada - chitanta - pentru dovedirea sumei platite initial de 1100 Euro?
Va recomand sa luati din nou legatura cu vanzatorul spunandu-i ca veti face plangere penala pentru evaziune fiscala in cazul in care nu a emis factura si chitanta pentru suma achitata. Daca nu aveti un feed-back pozitiv din partea acesteia, in sensul de a va livra consumabilele asa cum v-ati inteles pentru ca dv. sa achitati diferenta datorata sau sa-si ridice echipamentul si sa va inapoieze suma achitata diminuata, atunci singura solutie este o actiune in instanta in care va veti folosi si de corespondenta cu vanzatorul pe mail in dovedirea celor invocate.
Presupun ca pe mail aveti si oferta si acceptarea ofertei vanzatorului de catre dv. pentru a exista dovada incheierii contractului daca nu exista un inscris in acest sens. In actiune veti solicita fie rezolutiunea contractului pentru ca echipamentul nu poate fi folosit conform destinatiei sale pentru ca nu v-au fost livrate si consumabilele aferente acestuia, fie veti solicita obligarea indeplinirii contractului de catre vanzator, in sensul livrarii consumabilelor. ;)
Stimate ,,valentin24,, total de acord cu userul de mai sus, iar in situatia descrisa de dvs nu cred ca s-ar ajunge la intelegere amicala din moment ce nu v-au dat nici macar factura. Schimbul de mail -uri reprezinta totusi un mijloc de proba in Legea comertului electronic, primul pas ar fi sa va adresati la politie cu anexele declarate mai sus. Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura proforma achitata reby reby In urma cu un an am achitat o factura proforma insa pana in prezent furnizorul nu mi-a livrat marfa si nici nu vrea sa-mi returneze banii. Pot formula o cerere ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri livrate pe baza de contract Radu B Radu B Buna ziua, Am citit cu interes discutiile de pe forum si am si eu o intrebare. Lucrez pentru o firma care are ca obiect de activitate livrarea de echipamante ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru pagubă după o achiziție online. o putem face la poliție sau trebuie să apelăm la un avocat? Adriana I Adriana I Buna ziua, in data de 15.07.2018 (factura este din data de 17.07.2018) am facut o comanda de un frigider Arctic AF54250+ pe site-ul cel.ro. Am trecut ca ... (vezi toată discuția)