avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum obtin o proba video accident auto_ , Am avut un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum obtin o proba video accident auto_ , Am avut un accident auto fara victime in dreptul ...

Buna seara,

Am avut un accident auto fara victime in dreptul unei statie de alimentare carburanti si agentul constatator a spus ca sunt vinovat, desi vinovat era celalalt sofer.
Am solicitat statiei de alimentare, care are camere de luat vederi, sa-mi dea inregistrarea traseului autoturismului si mi-au raspuns ca vor pune aceste imagini doar la dispozitia Judecatoriei unde am depus contestatie.
Cum trebuie sa procedez pentru a vedea inregistrarile cu masina mea: sa anunt Judecatoria sa ia proba, sa cer proba de la Judecatorie..sa insist la statia de alimentare...sau cum?
Multumesc.

Augustin
Cel mai recent răspuns: gabi_123 , utilizator 08:11, 14 Decembrie 2022
1. Nu cred ca va fi cineva din partea IPJ, asa ca nu aveti cui sa puneti intrebari. Nu va focusati pe asemenea lucruri, ci pe a cere ca acea proba sa fie pusa la dispozitia instantei. Daca spuneti ca ea va arata ca nevinovat, nu aveti nevoie de nimic altceva.
2. Nu exista recurs, exista apel.
[ link extern ]

Nu sunt avocat, pacat ca nu v-ati angajat unul, puteati cere in plingere si plata cheltuielilor de judecata.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
latka, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri. Am crezut ca sunteti avocat , avand in vedere competenta raspunsurilor.
1. Inteleg ca daca pierd pot face apel . Cand?
2. Ciudat este ca sunt programat cu 2 procese la date diferite (pentru aceeasi Plangere): unul in care si eu si Politia suntem Petenti si altul in care eu sunt Petent si Politia este Intimat. Poate fi aceasta situatie din cauza ca am trimis Plangerea si prin posta si prin e-mail ?
3. Cunoasteti vreun avocat pe care mi l-ati putea recomanda.
Daca sunteti din Bucuresti, va datorez cel putin o cafea... Multumesc
Nu sunt chiar atit de competent pe cit ma credeti dvs. , sunt pățit. Si am ceva timp de cind sunt pe acest forum.
1. Scrie in link-ul din mesajul anterior, "in 30 de zile de la comunicarea hotaririi". E vorba de hotarirea din prima instanta, cea de fond. Trebuie sa primiti comunicarea acasa, sa cititi motivarea instantei, de ce ati pierdut primul proces, pentru a sti ce scrieti in apel.
2. Asta chiar e ciudat, nu-mi dau seama cum puteti fi petent alaturi de politie in acel al doilea proces. Intimatul cine e ?
3. Avocatul il alegeti, pe acest forum, de aici:
www.avocatnet.ro/Consultanti...
Altfel, pentru cei din localitatea dvs. sau din zona, e imposibil sa nu gasiti ceva referinte.
Buna ziua

Multumesc de inormatiile date pana acum.
Am reusit sa obtin proba video de la statia Peco din care se vede ca:
- am iesit din Peco prin celalalt capat fata de cel in care se afla amplasat indicatorul Stop (PV al politiei spunea ca nu am respectat indicatorul "Oprire" (STOP) amplasat la loc vizibil).
Distanta dintre cele doua capete Peco este de cca. 60 m si sunt despartite printr-o insula de cca. 6 m. lungime si 0,5 latime.
- accidentul nu s-a produs cand "am iesit din Peco si am patruns pe Bd. Bucuresti " (cum spune politia) ci pe banda 3 de viraj exclusiv la stanga.
Pe video se vede ca m-am inscris fara probleme pe banda 1 si apoi am trecut de pe 2 pe banda 3 iar in momentul accidentarii eram cu auto 90% pe banda 3 iar 10 % din fund era pe banda 2.
Taxiul avea cca 75 km/h, depasise cu cca 45 m in urma (pe banda 2-zona hasurata) un alt taxi care rula intre banda 1si 2 si inainte cu cca 10-15 m fata de mine a intrat total pe zona hasurata si m-a lovit in fata stanga.
Judecatoarea a decis ca trebuie raportul unui expert care sa stabileasca dinamica accidentului dar as vrea sa refuz aceasta pe motiv de costuri si pareri contradictorii , desi imi este clar ca la o viteza normala de 50 km / h a taximetristului si rulaj al acestuia pe banda 2 nu ar fi avut loc nici un accident.
1. Cum pot refuza cererea Judecatorului de a plati banii pentru un raport de expertiza?
2. Ce se intampla daca refuz sa platesc (sunt declarat vinovat, continua procesul cu probele de la dosar, este influentat judecatorul de refuzul meu?....)
3. Pot sa cer anularea PV al politiei ptr. ca in cel mai rau caz ma incadrez la "neasigurare la schimbarea benzii de pe banda 1 pe 2 / 3" si nu la " nerespectarea indicatorului Oprire cand am iesit din statia Peco si am patruns pe Bd. Bucuresti - asa cum spune politia in PV"?
Pentru aceasta n-ar mai fi nevoie de expert, probele video fiind clare.
Multumesc.
Buna ziua, in speranta in care poate mai sunteti activ, va deranjez cu o rugaminte. Cum se procedeaza pentru a solicita la primarie retinerea inregistrarilor de pe camerele video publice? Este ceva tipizat? Un birou unde se face solicitarea? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am avut un accident auto fara victime. procesul verbal ... augustinalexandrescu@yahoo.com augustinalexandrescu@yahoo.com Buna ziua, Am avut un accident auto fara victime. Procesul verbal al politiei m-a declarat vinovat pentru ca la iesirea pe bulevard dintr-o statie Peco nu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier dritaS dritaS buna ziua, Am o intrebare,sunt nemultumit de felul in care agentul de circulatie a intocmit P.V.de constatare a evenimentului tinand cont de faptul ca el nu a ... (vezi toată discuția)
Contestație amendă radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Doresc sa contest o amenda pentru radar. In procesul verbal apare \'Articol prevedere: 121/1, Act normativ: HG 1391/06, Articole sanctionate: ... (vezi toată discuția)