avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Persoane afiliate D394
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Persoane afiliate D394

Avand in vedere faptul ca incepand cu luna august 2020 declaratia 394 a fost modificata, in sensul obligativitatii declararii tranzactiilor cu afiliati, va supunem atentiei urmatoarea situatie:
SOCIETATEA A capital social: 80% detinut de societatea X
20% detinut de societatea Y
Societatea Y are unic actionar o persoana fizica 1.
Societatea Z are unic actionar aceeasi persoana fizica 1.

Intre societatea A si societatea Z urmeaza sa se desfasoare tranzactii.
Avand in vedere ca participarea societatii Y la capitalul societatii A este sub limita celor 25% ar putea sa se considere ca cele doua societati nu sunt persoane juridice afiliate, implicit nici societatile A si Z nu pot fi considerate afiliate.
Exista insa urmatoarea particularitate:
Socieatea A, numeste persoana fizica 2 prin hotarare AGA ca : mandatar administrator cu drept de a exercita anumite atributii ( reprezentare societate in fata organelor statului, semnare contracte, documente de plata, etc.)

Persoana fizica 1 si persoana fizica 2 au grad de rudenie I.
Avand in vedere cele descrise mai sus, compania A si compania Z sunt considerate persoane juridice afiliate?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Societati legate/ partenere AmaliaV AmaliaV Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Eu sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala si sotul asociat unic si administrator la o ... (vezi toată discuția)
Intreprinderi legate sau partenere ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE Buna seara, Am din nou nevoie de opinia voastra... Avem societatile comerciale X, Y si Z, prima detine 99% din capitalul social al firmei Y si, de asemenea, ... (vezi toată discuția)
Persoana afiliata in raport cu o societate bio.neraplant bio.neraplant O Societate are urmatorii asociati: A - Fundatie (97%) B - Persoana fizica X (1%) C - Persoana fizica Y (1%) D - Persoana fizica Z (1%) Consiliul ... (vezi toată discuția)