avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rog info obtinere avocat oficiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rog info obtinere avocat oficiu

Buna ziua.
Cum se poate obtine o lista cu avocatii care ma pot reprezenta din oficiu? Se poate solicita la Judecatoria de sector sa mi se puna la dispozitie sau care e procedura? Pentru recuperarea unei sume de bani pt care am documentele doveditoare, un onorariu de avocat (pe care oricum nu imi permit sa il platesc) plus cheltuieli de judecata ar fi egale cu suma pe care o am de recuperat. Mi-ar trebui probabil o notificare si apoi introducerea unei actiuni. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2020
marian_pamk, utilizator
Cel mai recent răspuns: marian_pamk , utilizator 08:33, 7 Septembrie 2020
Buna ziua,

Pentru avocat din oficiu pentru un proces civil trebuie sa depuneti cerere de ajutor public intemeiata pe art. 6 lit. a) OUG 51/2008 privind ajutorul public in materie civila.

Cererea se depune la baroul de care apartineti, insotita de copii de pe inscrisuri ca nu aveti venituri, venitul se calculeaza pe familie, astfel ca trebuie depuse dovezi si de la sot / sotie, copii etc. - daca doriti asistenta extrajudiciara inainte de a incepe procesul sau catre Judecatoria competenta sa solutioneze cauza - cea de la domiciliul paratului.

Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2020
seldom, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu CarmenDonogan CarmenDonogan Buna ziua, sunt din cluj napoca si am o intrebare. In 2 aprilie avem infatisare la tribunal la litigii de munca. Sotul meu la chemat in instanta pe fostul lui ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu - divort Mihaela Alexandra Mihaela Alexandra Buna ziua! Mama mea doreste sa divorteze de tatal alcoolic, dar nu are posibilitatea financiara pentru a-si lua un avocat. In acest caz, in care tatal nu aduce ... (vezi toată discuția)
O colaborare cu un av.litigii munca dansorin dansorin buna ziua, am o pensie de 470 de lei,am dreptul la un avocat din oficiu ,la o revizuire si contestatie de recurs ,recursul l am castigat dar avocatul meu a ... (vezi toată discuția)