avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Soț, soție divorțați. Minora ramine la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Soț, soție divorțați. Minora ramine la mama și ...

Bună ziua! Soț, soție divorțați. Minora ramine la mama și soțul este obligat sa plătească pensia alimentara. Copila este trimisa la bunicii din partea mamei în alta localitate sa o crească.Este legal sa ii dea pensie alimentara dacă tatăl este forțat sa meargă după copila sa o vadă iar pensia, ma îndoiesc sa ajungă la copila. Este legal ce face soția?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:14, 15 Septembrie 2020
Tatăl trebuie sa se prezinte la adresa din sentința de divorț la domiciliul mamei. E responsabilitatea mamei sa aducă copilul acolo dacă în sentința e menționat ca minora va locui cu mama. Nu o aduce puteți sa o executați silit.
Asta e pe partea administrativa uman as zice sa închideți ochii. Aveți se pare o legătură bună cu copilul, e cel mai important. Sunt aici pe forum tați care sunt împiedicați de ani de zile sa își vadă copii și care ar merge oriunde în lumea asta dacă asa ar putea sa ii îmbrățișeze din nou.
O alta varianta ar fi sa aveți probe și sa cereți domiciliul copilei la dumneavoastră. E important pentru copil sa crească alături de părinți și dat fiind faptul ca e evident ca mama nu poate/nu vrea sa o n aibă lângă ea e firesc ca atunci sa locuiască cu tatăl ei și mama sa plătească pensie. Aveti șanse maxime sa obțineți domiciliul la dumneavoastră.
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2020
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de intretinere trebuie platita atata timp cat legal aveti aceasta obligatie caci nu este conditionata de domiciliul copilei sau de programul dvs de viziatre.

La fel de adevarat este si ca mama tb sa respecte hotararea in ceea ce priveste domiciliul minorei.

Orice schimbare va doriti va trebui facuta doar prin intermediul instantei.
Pensia de întreținere este plătită în beneficiul copilului, astfel că nu este relevant unde locuiește. Sigur că această situație provoacă discuții în ce privește programul de vizitare și, mai ales, a modalității de creștere și educare din partea mamei. Dacă autoritatea părintească este exercitată în comun este și responsabilitatea dvs să sesizați această situație de fapt. Puteți cere ca locuința copilului să fie stabilită la dvs, dar instanța va decide doar în interesul superior al copilului.
Buna ziua,

Pensia de intretinere trebuie platita, trebuie respectata hotararea judecatoreasca deja emisa.

Daca aprecieaza oportun, tatal se poate adresa instantei de judecata, pentru a fi stabilita locuinta la el, conform art. 400 din Codul civil.

In toate ipotezele, instanta de judecata va da eficienta principiului interesului superior al minorului, conform legii 272/ 2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - custodia copilului Whitehorse79 Whitehorse79 Salut! In cazul unui divort, in principiu amiabil, fara lucruri spectaculoase, intr-un proces intre doi oameni (parinti) maturi, responsabili, exista vreun ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere si drept de vizitare minor STAICU_MIHAELA84 STAICU_MIHAELA84 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajute si pe mine un avocat cu un sfat. Am divortat acum mai bine de doi ani. La divort am agreat ca fetita noastra in varsta ... (vezi toată discuția)
Copil in suferinta baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)