Am fost angajata cu CIM perioada nedeterminata si dupa cateva zile angajatorul mi-a spus sa ma retrag, situatia petrecandu-se in weekend.
Nu mi-a dat o notificare scrisa, mi-a comunicat verbal, urmand de la inceputul saptamanii viitoare sa nu ma mai prezint la munca.
Ma problematizeaza urmatoarele. Eu nu am acea notificare scrisa si daca astept sa ma sune sa-mi iau actele de incetare cine stie cu ce decizie de incetare ma pomenesc. Logic este sa-mi inceteze contractul cu art. 31 alin 3. Daca in ziua cand ma cheama sa-mi iau actele vad ca imi baga in fata decizia cu acordul partilor sau demisie ce e de facut? Am dreptul sa refuz sa accept astfel de acte chiar daca anagajatorul a indraznit sa-mi inceteze CIM in Revisal cu articolul dorit de el? Pe mine ma intereseaza ca CIM-ul meu sa inceteze conform realitatii, nu acordul partilor sau demisie. Am dreptul sa le cer sa-mi schimbe articolul, adica sa-l corecteze?
La un alt loc de munca, atunci cand am hotarat sa plec eu in timpul perioadei de proba, m-am dus cu notificare scrisa la HR si se uitau la mine ca la felul 7 atunci cand au vazut notificarea mea. In prezenta mea au verificat Codul Muncii si abia apoi mi-au acceptat notificarea si mi-au emis decizia.... Mi se pare foarte aberant ca cineva de la HR nu stie despre ce este vorba ....
Va multumesc!
Deci lipseste certificatul medical emis de medicina muncii. Stiu ca angajatorul trebuia sa imi transmita ulterior inceperii activitatii la ce cabinet sa ma prezint pentru obtinerea fisei de aptitudine. Inseamna ca in lipsa acestuia CIM-ul meu este nul? Ca si cand n-ar fi fost niciodata? Adica nu mai trebuie sa-mi bat capul cu notificari si parasesizari inutile ci sa anunt ITM-ul de nulitatea CIM-ului meu si sa scap de acest contract?
Buna ziua!
AJOFM mi-a transmis ca nu se poate relua plata indemnizatiei de somaj pentru ca CIM-ul meu a fost incadrat cu perioadata nedeterminata.
Intervine o alta intrebare. Al meu dosar de angajare nu contine certificatul medical si am inteles ca in lipsa acestuia CIM-ul poate fi declarat nul chiar si cu acordul partilor. Daca se ajunge la asa ceva inseamna ca CIM-ul e ca si cum n-a existat niciodata si daca fac dovada aceasta la AJOFM mi s-ar putea relua/continua plata indemnizatiei de somaj?
Va multumesc!
Intr-adevar, lipsa certificatui medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci. atrage nulitatea contractului individual de munca.
Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.
Intrebati la AJOFM, daca plata indemnizatiei va fi reluata in situatia in care c.i.m. va fi declarat nul .