avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stabilirea gradului de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stabilirea gradului de handicap

Tatal meu in varsta de 66 de ani a fost diagnosticat cu tumora pulmonara stanga gradul IV(cu metastaze la celalalt plaman),HTA gradul II,cardiopatie ischemica,nu se poate alimenta singur ,nu se poate imbraca singur ,se deplaseaza cu ajutor pe distante mici deoarece oboseste foarte repede.Cu toate acestea a fost incadrat in gradul de handicap accentuat, cod handicap 2,fara dreptul de a avea insotitor.Evaluarea s-a facut la domiciliu pentru ca tatal meu nu s-a putut deplasa. Este corecta incadrarea?Stiu ca pot face contestatie dar aceasta trebuie depusa tot la comisia care a facut evaluarea si nu am incredere ca se va rezolva ceva. Ce pot face, pentru ca tatal meu are nevoie reala de insotitor?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 20:37, 20 Decembrie 2009
Faceti contestatie.Va fi analizata de Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulti. Asteptati raspunsul lor, după care, daca prin Decizia acestei comisii se respinge contestatia dvs. si se mentine gradul de handicap accentuat in care a fost incadrat, aveti posibilitatea sa actionati in instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor handicap stefan_gondos1952 stefan_gondos1952 buna ziua cum se poate obtine ajutor de handicap sunt pensionar de drept sunt operat de hernie disc an 1997 si 2009 acun iar ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap jimonalisa jimonalisa in anul 1994 tatal meu a fost internat la sectia de neurologie in urma a 3 episoade de atacuri ischemice cerebrale tranzitorii si reversibile , repetitive , ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap mariana47carmen mariana47carmen In anul 2008 am fost diagnosticata cu cancer de col uterin si am fost operata.In urma interventiei chirurgicale au fost descoperite doua tumori maligne,una de ... (vezi toată discuția)