avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... publicare dispozitiv sentinta civila intr-un ziar de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

publicare dispozitiv sentinta civila intr-un ziar de larga circulatie=comunicare hotarare?

Buna seara
M-am confruntat de curand cu practica cel putin ciudata a Judecatoriei Onesti. Dupa ce am asteptat cele 30 de zile ca hot. sa ramana irevocabila, mi s-a spus ca trebuia sa public continutul dispozitivului intr-un ziar de larga circulatie (cica mi s-ar fi trimis o adresa in acest sens, eu fiind procurator pt. reclamanta). In speta de fata, paratul, cu ultimul domiciliu comun in Tg.Ocna, a fost citat si prin publicitate (dupa ce dispusese instanta), iar intampinarea trimisa in dosar, prin care arata ca e de acord cu desfacerea casatoriei, nu a fost luata in considerare, pe motiv ca nu ar fi fost facuta in fata notarului- paratul locuind acum in Canada. Ne judecam si acum ne-am lovit de aceasta problema. Mi se pare prea mult. Voi ce credeti? Stiam ca instanta comunica din oficiu toate actele de procedura, inclusiv sentinta. De ce trebuie sa suport niste cheltuieli, pe care nu am cui sa le cer, dosarul fiind judecat? Cred ca instanta a considerat ca domiciliul paratului nu e cunoscut(desi exista o recipisa cu adresa de la care a expediat intampinarea). Dar dispoz. referitoare la procedura- art.95 c.pr.civ. se aplica si dupa ce s-a iesit in pronuntare?Ma va sanctiona cineva daca nu public hot.in 5 sau 15 zile?
Nu are nuici un sens. Astept o parere. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 15:55, 31 August 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Sentinta se publica in ziar daca citarea paratei s-a efectuat prin citarea intr-un ziar de larga circulatie .
Neindeplinirea obligatiei de publicare in ziar duce la imposibilitatea investirii acesteia.
Acte necesare pentru publicare :
– adresă oficială din partea instanţei
- copia lizibilă a sentinţei (se publică în extras)
Succes la contorul de cuvinte , este usturatoare uneori factura de publicare in ziar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie ...disparuta Georgian2all Georgian2all Buna dimineata! Revin pe forum cu o problema... in ceea ce priveste o sentinta. In luna mai s-a admis actiunea de la tribunal (formulata de unchiul meu), pe ... (vezi toată discuția)
Divort fara prezentare partener diana_68 diana_68 Buna ziua, de peste 1 an sunt in divort de sotul meu. El desi stie (i-am trimis pe email o captura foto de pe Min. Justitiei cu nr dosarului) nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Pot sa divorțez? Florina-CarmenRadu-Farkas Florina-CarmenRadu-Farkas Sunt despărțită de soțul meu de peste 3 ani și aș vrea să divorțez. El e plecat în străinătate și mi s-a spus ca nu va fi procedura completa dacă ... (vezi toată discuția)