avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de imprumut acordat - procedura legala?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de imprumut acordat - procedura legala?

Este incheiat legal un contract de imprumut realizat intre 3 parti, astfel : 1parte - .persoana fizica in calitate de imprumutant, a2a parte - .persoana fizica in calitate de imprumutat si a3a.parte - juridica, respectiv, o societate comerciala tip srl in calitate de beneficiar. Suma de" n" mii de euro a fost imprumutata de persoana fizica celei de a doua persoane fizice iar restituirea imprumutului urma sa se faca (de catre partea ce a fost imprumutata) in contul societatii comerciale care are calitatea de beneficiar.
Este legala procedura? Este mentionat si faptul ca respectivul contract de imprumut este incheiat conform art 1576 din codul civil.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 22:37, 12 Februarie 2010
Nu ai fost foarte explicita.Este legal un cotract de imprumut intre cele doua persoane fizice sau intre o persoana fizica si societate
Persoana fizica ce are calitatea de imprumutant este patronul societatii comerciale tip srl ce are calitatea de beneficiar in contractul de imprumut. Persoana fizica ce are calitatea de imprumutat este angajat al firmei respective.(mai exact - in data incheierii contractului de imprumut angajatul firmei inceteaza contractul individual de munca cu 55b din cadrul firmei; in aceeasi zi obtine imprumutul in care este mentionat faptul ca acest imprumut va fi restituit in termen de 20 de zile; dupa doua saptamani de la incheierea contractului de imprumut este reangajat in aceeasi societate).Este legal un astfel de contract de imprumut?Patronul imprumuta ca persoana fizica fostul angajat (persoana fizica) si recupereaza banii imprumutati ca persoana juridica in contul societatii comerciale? Multumesc
Sa recapitulez ce am inteles eu din aceasta nebunie :
patronul tau imprumuta un salariat care restituie banii firmei . Care este logica in atata scarpinat dupa cap, cand treaba era f simplu, imprumut intre 2 pers fizice ( eventual cu garantie de oricare fel ) si apoi patronul cand ii sunt restituiti crediteaza societatea sa #-o. Astfel oricine va devenii suspicios si pe buna dreptate, de ce sa alegem calea simpla cand se poate si astfel . Sigur mai sunt multe alte lucruri pe care nu le puteti spune . Daca este sa discutam si contabil gradul de indatorare va afecta in aceeasi masura indiferent de cine aduce banii in societate =D>
Multumesc pentru raspuns.Si alte opinii sunt binevenite
Chiar ca nu inteleg rostul acestui imprumut. Trebuie sa mai fie ceva ... la mijloc ... sau la inceput ... sau la capat! B-)
Contabil vorbind :slap: Patronul contribuie cu aport propriu la societate, ca altfel nu imi explic contabil cum inregistreaza SRL-ul suma de bani primita de la pers. fizica.
Daca banii i-a dat totusi din casieria societatii ... asta ar explica de ce SRLul primeste banii ... dar nu explica de ce patronul e "in acte" ca si imprumutant.
In concluzie, ceva lipseste din aceasta poveste, sau ceva nu e chiar bine (se bate cap in cap) in acte. (daca sunt facute: contract imprumut, chitante acordare/restituire sume, facturi ... ?)

Alte discuții în legătură

Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)
Acord imprumut Nina1 Nina1 O persoana fizica A imprumuta unei persoane fizice B o suma de bani. Persoana A este angajat la o societate C. Persoana B este patronul societatii C. Persoana ... (vezi toată discuția)
Explicatie termeni imprumutul de consumatie tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos, as dori o explicatie pe intelesul tuturor a art.1576 din Codul Civil.L-am citit nu o data, dar nu inteleg foarte bine.Este vorba de ... (vezi toată discuția)