avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculează orele muncite in luna anterioară ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculează orele muncite in luna anterioară pentru a ...

Cum se calculează orele muncite in luna anterioară pentru a beneficia de indemnizația de 30% ?
Luna trecută am anunțat ALOFM că mi-am găsit un loc de muncă și că solicit indemnizația de 30% până la finalizarea perioadei de 12 luni la care legal aveam dreptul la indemnizația de șomaj.
Mi s-a spus că pentru a beneficia de acest ajutor trebuie sa prezint lunar o adeverință de la angajator cu zilele muncite in luna anterioară.
Când am solicitat adeverința pentru luna august... surpriză!
Deși am lucrat 11 ture a cate 12 ore... Pe adeverință figurau 8 zile... "Cu program normal"
De la ALOFM mi s-a spus că în conformitate cu adeverința ei îmi vor plăti doar cele 8 (opt) zile... și va deși am muncit mai mult... ALOFM nu ia în calcul orele muncite in weekend ...
Va rog să mă ajutați să înțeleg care e formula de calcul corectă în cazul ăsta și cum vede ALOFM munca pe timp de weekend și sărbători legale.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2020
manole silviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 10 Septembrie 2020
In adeverinta , nu s-a specificat data inceperii activitatii?
Data este specificată. 11.08.2020

Cornel Vasile a scris:

In adeverinta , nu s-a specificat data inceperii activitatii?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci , acea indemnizatie de 30% trebuie raportata la perioada 11.08 -31.08 ... potrivit legii, "... beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii."

Calculul pentru fracțiuni de luna al drepturilor menționate la art. 72 din lege se face conform regulii prevăzute pentru indemnizația de șomaj la art. 23 alin. (2) din normele de aplicare a Legii 76/2002 :

"Indemnizația de șomaj pentru fracțiuni de luna, prevăzută la art. 43 alin. (2) din lege, se calculează prin raportarea cuantumului stabilit conform art. 39 alin. (2) și art. 40 alin. (1) din lege la numărul de zile calendaristice din luna respectivă, iar rezultatul se înmulțește cu numărul de zile din luna respectivă pentru care șomerul beneficiază de indemnizația de șomaj".
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30% din somaj SnowFlake SnowFlake Buna ziua, am o intrebare si anume as vrea sa stiu daca sunt in somaj si imi gasesc loc de munca, mai am dreptul la 30% din somaj pe perioada in care as fi ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical onutza111 onutza111 buna ziua, toata luna iulie o sa fiu in concediu medical cu 75 % din venituri. puteti sa imi spuneti cum se calculeaza concediul medical? veniturile brute pe ... (vezi toată discuția)
Somaj vs contract de munca ch_mi ch_mi 1. Pana la 01 10 2008 beneficiez de somaj iar maine am fost chemata la un interviu.Daca voi fi angajata in cat timp trebiue sa anunt Agentia pentru ocuparea ... (vezi toată discuția)