avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am si eu o situatie cu o datorie la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am si eu o situatie cu o datorie la asociatia de proprietari ...

Buna ziua! Am si eu o situatie cu o datorie la asociatia de proprietari si as vrea sa stiu ce pot face. Am un apartament care nu este locuit de foarte multi ani. Intretinerea a fost platita o data pe an, soldul total. Niciodata nu am avut datorii la asociatie. Am inteles ca persoana care incasa banii a facut frauda si este o ancheta in desfasurare. M-am trezit cu o datorie de 2500 lei in urma unei expertize contabile. As vrea sa stiu daca se poate face ceva, am dreptul sa vad si eu expertiza contabila? As vrea sa stiu de unde a aparut acesta datorie. Am toate chitantele de la asociatie. Vreau sa vand apartamentul si nu il pot vinde daca nu ii achit. Nu mi se pare normal si corect sa platesc ceva ce nu am consumat.
Cel mai recent răspuns: Angela1989 , utilizator 08:47, 11 Octombrie 2020
Nu cred ca ar trebui sa ne concentram pe subiectul frecventei platilor, ci pe modul in care Angela1989 poate afla detalii despre suma rezultata in urma expertizei contabile.
Proprietarul imobilului poate solicita în scris Președintelui sa primească o copie a expertizei contabile sau un raspuns oficial la respectiva suma. În altă ordine de idei , plata intretinerii se face lunar la casierie sau direct în contul bancar al asociației.
In lege nu scrie ca plata se face obligatoriu lunar, ci doar faptul ca lunar se afișează obligatoriu lista cheltuielilor. Proprietarul poate plati și anual, cu penalizarea de rigoare. Nu este nimic ilegal.

Multumesc!
pop_m a scris:

Nu cred ca ar trebui sa ne concentram pe subiectul frecventei platilor, ci pe modul in care Angela1989 poate afla detalii despre suma rezultata in urma expertizei contabile.

Multumesc!

latka a scris:

In lege nu scrie ca plata se face obligatoriu lunar, ci doar faptul ca lunar se afișează obligatoriu lista cheltuielilor. Proprietarul poate plati și anual, cu penalizarea de rigoare. Nu este nimic ilegal.

Alte discuții în legătură

Bună seara! care sunt prevederile legale care dau dreptul administratorului ... vasile coman vasile coman Bună seara! Care sunt prevederile legale care dau dreptul administratorului de bloc să refuze incasarea cheltuielilor la întreținere pe motiv că nu ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere provenind din reesalonari radet Maria00 Maria00 Buna ziua In urma cu aprox 2 ani asociatia de proprietari si-a dat seama ca timp de 3 ani de zile administratorul nu a achitat nicio factura de utilitati si ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face legal daca un proprietar refuza sa creeze asociatie ... lenapawlo lenapawlo Ce se poate face legal daca un proprietar refuza sa creeze asociatie de proprietari fara temei? (vezi toată discuția)