avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurat din prima zi de serviciu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurat din prima zi de serviciu

Buna seara! Imi puteti spune va rog care este legea care spune ca salariatul este asigurat la sanatate inca de cand incepe munca si nu de cand se vireaza CASS-ul? A fost aprobata aceasta lege?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 10 Septembrie 2020
Legea asigurarilor de sanatate spune ca o persoana care este salariat este asigurat de la data angajarii deoarece nu este specificat un al termen, cele doua fiind presupuse implicit: salariat = asigurat. Daca angajatorul vireaza sau nu CASS, nu schimba statutul de a fi asigurat al salariatului.
Va multumesc mult pentru amabilitate! Si pot beneficia chiar din prima luna de servicii medicale (ma intereseaza daca pot beneficia de concediu medical din prima luna - inainte de a reincepe acest contract de munca am fost 2 ani in Ccc si apoi 33 zile in fara plata deci as avea cotizate 6 luni in ultimele 12 luni)
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2020
GeorgianaGeorgiana2019, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai deschideti mai multe topicuri legate de aceesi problema
www.avocatnet.ro/forum/discu...


Legea 95/2006
art.222
...
(2) În cazul persoanelor prevăzute la alin. (1) care se încadrează în categoria celor care realizează veniturile prevăzute la art. 155 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate și dreptul la pachetul de bază se acordă de la data începerii raporturilor de muncă/serviciu.
....
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni asigurat odata ce m-am angajat? zag.eduard zag.eduard Buna seara, Daca nu am fost angajat pt. o perioada mai mare de 12 luni, iar in toata aceasta perioada nu am platit asigurarea de sanatate si nu am ... (vezi toată discuția)
Asigurat cass lyl70 lyl70 Salariatul obține acum calitatea de asigurat la sănătate încă din prima zi de muncă, iar nu de la momentul când începe plata contribuțiilor la fond, ... (vezi toată discuția)
Salarizarea in constructii - cotizarea la fondul de pensii gabrielaion gabrielaion Conform OG 114/2018, pentru angajatii in constructii care beneficiaza de facilitati, sunt asigurate in sistemul asigurarilor de sanatate si concedii medicale ... (vezi toată discuția)