avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara, Ma numesc Ana Maria si sunt casatorita cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara, Ma numesc Ana Maria si sunt casatorita cu un cetatean ...

Buna seara,

Ma numesc Ana Maria si sunt casatorita cu un cetatean strain; locuim in Anglia de 5 ani si inca nu avem domiciliul aici.

Avem impreuna o fetita nascuta in Anglia si are certificat de nastere britanic.

Mai am o fata de 14 ani.
Cand a trebuit sa ii aplic pentru buletin, nu s-a putut pentru ca mi-au zis cei de la evidenta populatiei ca s-a schimbat numarul de la adresa casei din buletinul meu si trebuie mai intai sa imi schimb buletinul meu cu adresa noua ca sa ii pot face buletin la fata de 14 ani.

Eu inca nu am transcris certificatul de casatorie in Romania.

Acum la schimbarea buletinului meu din cauza schimbarii adresei ulterior sa ii pot face fetii buletin, una din intrebarile din cererea de buletin, cere sa bifezi starea civila ca fiind maritata sau nemaritata.

Eu daca bifez maritata, o sa imi ceara actul de casatorie si o copie dupa acesta, dar se accepta doar certificat romanesc de casatorie (deci mi-ar cere sa il transcriu mai)
Daca o sa bifez nemaritata, e ca si cum mint, ilegal dar desi casatoria internationala nu e valida in Romania fara transcriere.
Daca merg mai intai sa transcriu certificatul de casatorie, banuiesc ca nu se poate pana nu fac alt buletin din cauza schimbarii numarul de casa.

Inca ceva ca am si pasaportul expirat,iar cand il refac, nu pot modifica starea civila din date pana nu am certificatul transcris.

La fel nu pot transcrie certificatul de nastere al fetii mici pana nu transcriu casatoria.Ca si la buletin se cere sa se aduca copii dupa certificatele de anstere ai copiilor mei, deci automat nu pot inscrie pe formularul de cere buletin fiica cea mica si casatoria, care este ilegal sa bifez ca sunt necasatorita si sa bifez casatorita, o sa se ceara actele transcrise.

Deci ce se poate face si care ar fii pasii?
Ca o persoana din primarie, mi-a zis ca nu bifez nimic la starea civila, dar banuiesc ca nebifand, formularul e necomplectat corespunzator si nu il accepta

Deci varianta banuiesc ca ar fi o carte de identitate provizorie si cu acesta sa transcriu actul de casatorie si certificatul de nastere al fetii mici; poi merg din nou la buletin sa fac altul si sa fac si ptr fata cea mare.

Sau mai intai depun cererea pentru transcrierea certificatului de casatorie cu buletinul curent in care are vechiul nr de casa.

care ar fi solutia sa stiu cu ce acte ma pregatesc ca nu pot sta in Romania mai mult de 1 luna; am sunat la evidenta populatiei si nu mi-au raspuns

Multumesc

Alte discuții în legătură

Ce acte necesare am nevoie? GinaBHussain GinaBHussain GinaBHussain Utilizator 11:52, 24 Iulie 2018 Buna ziua, ma aflu in Romania si vreau sa transcriu certificatul de casatorie care sa emis in Anglia. ... (vezi toată discuția)
Casatorie in olanda, divort tot in olanda virgo virgo Buna ziua, am o intrebare. Am inteles ca nu e nevoie de transcrierea divortului daca nu s-a transcris casatoria, dar problema este ca am un copil minor, ... (vezi toată discuția)
Exequator ANDREEAMIAMI ANDREEAMIAMI Buna seara,am si eu nevoie de ajutor pt a demara aceasta procedura.Trebuie sa obtin transcrierea unui certificat de divort din SUA.In 4 luni max!!!! Am nevoie ... (vezi toată discuția)