Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Soferul masinii de serviciu obligat sa poarte masca?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Soferul masinii de serviciu obligat sa poarte masca?

Din punct de vedere al normelor de protectie sanitara in starea de alerta, soferul unei firme private sau institutii publice care conduce masina de serviciu in actualul context pandemic, este obligat sa poarte masca de protectie atunci cand are pe cineva in masina? Dar cand e singur? Fiind spatiu inchis, s-ar impune purtarea mastii.
Se vehiculeaza ideea ca din pdv al politiei rutiere nu are voie sa-si acopere fata in timpul mersului.
Ce legi/norme reglementeaza acest aspect?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:52, 15 Septembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vehiculeaza ideea ca din pdv al politiei rutiere nu are voie sa-si acopere fata in timpul mersului.

aiurea.. e o ineptie..
trebuie sa poarte masca in spatii inchise, cu atat mai mult in masina, unde spatiul e mic, cand transporta pe cineva. Atunci cand e singur, nu are de cine sa se fereasca si pe cine sa protejeze., nu vad de ce purta.
.
Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU. Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.


Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc, e perfect logic ce spuneti, insa soferul sustine ca nu-i da voie politia rutiera si vrea sa stie citez: "unde scrie ca trebuie sa port masca?". Am nevoie de reglementarea care il obliga sa poarte masca atunci cand transporta pe cineva, puteti ajuta cu trimitere la textul de lege (numar lege, ordin, data publicarii)?
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
sustine o tampenie, plangeti-va conducerii
[ link extern ]
[ link extern ]
e vb de hot 476/2020 cu referire la legea 55/2020,

Art. 1 - În condiţiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare, în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 şi art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare.
[ link extern ]

din pacate, nu scrie in lege ca x-ulescu trebuie sa poarte masca cand e la volan, ca sa creada ca trebuie sa poarte, dar locul lui de munca e la volan, asa ca sa stea cu masca pe figura.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu ... eduard27 eduard27 este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu deschis? (vezi toată discuția)
De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu exista aceasta obligatie in starea de urgenta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Raspunsul este simplu. S-a constatat ca este necesara purtarea mastii foarte tarziu la nivel mondial. Nu este vorba de incalcarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Purtarea mastii la locul de munca contalemn contalemn Este obligatorie purtarea mastii la locul de munca, chiar daca acesta este in aer liber? Ma refer aici la interpretarea corecta a Legii 55. (vezi toată discuția)