avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) ...

Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un copil?Cum putem afla daca acel copil este si el mostenitor deoarece acesta neaga total sa imparta cu sotul mostenirea. Adica nu avem acces la acte,la nimic. Cum putem afla daca respectivul copil al matusii este legitim,deoarece el nu apare niciunde in acte.Iar noi credem ca el nu este copilul matusii. Va multumesc! Imi scuzati modul de exprimare.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 04:05, 17 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, la mostenirea socrului vin doar descendentii, respectiv copiii defunctului. Sora si fiul acesteia sunt colaterali privilegiati si nu vin la mostenire atata timp cat exista mostenitori descendenti. Art 976 Cod Civ: Ascendenții privilegiați și colateralii privilegiați vin la moștenire dacă descendenții nu îndeplinesc condițiile necesare pentru a moșteni. Dispozițiile art. 963 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un copil

Casa socrului e moștenire de la părinții lui? Acolo au crescut el și sora? Nu înțeleg ce treabă are ea cu moștenirea și nici ce caută actele casei la copilul ei.

casa era a socrului sau a parintilor lui ? exista acte pe casa ? sotul ziceti ca mai are frati, cati ?
mergeti la notra pt dezbaterea succesiunii dupa socru si vedeti atunci cine e proprietar si cum..
Casa socrului este mostenire de la tatal lui. acolo au crescut socru si sora lui.AMbii sunt trecuti pe casa. Acum ambii sunt decedati (socru si soara) si au ramas cop[ii lor adica sotul meu si varul lui. Dar acesta refuza vehement sa ne dea actele pt a face succesiunea (au trecut mai bine de 20 de ani de cand au decedat parintii lor)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
LeoRamona76, utilizator
Casa este a socrului si a surorii lui(amandoi sunt decedati ) sotul mai are o soara dar pe ea nu o intereseaza absolut nimic. Nu putem merge sa dezbata mostenirea pt ca varul sotului nu este de acord spunand ca nu vrea sai dea nimic sotului,cu toate ca au jumate jumate dupa parintii lor

Alte discuții în legătură

Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Poate ataca donația? Marrian Marrian Bună ziua, mătușa mea mi-a donat casa mie printr-un act de donație cu uzu fruct, după ce băiatul și soțul ia decedat Ea ne mai având nepoți de la ... (vezi toată discuția)
Moștenire însușită în totalitate, fără drept, de o persoană în prezent decedată. cum se împart cotele între moștenitorii rămași în viață? Crisant76 Crisant76 buna seara tuturor. D-na A este casatorita cu d-nul B,impreuna au un fiu necasatorit si fara copii. D-nul B are 4 frati decedati si cate 4 nepoti de la ... (vezi toată discuția)