avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. In contextul inceperii noului an scolar, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. In contextul inceperii noului an scolar, parintele ...

Buna ziua. In contextul inceperii noului an scolar, parintele poate solicita sa beneficieze de OUG 147/2020 esalonat , doar pe perioada in care copilul efectueaza orele on-line? Concret, 2 saptamani la munca, doua saptamani acasa si parintele? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 18 Septembrie 2020
Adica o restragere a activitatii sau o discontinuitate a acesteia , fata de activitatea normala ... opinia mea
Ar fi de interes cum vor reactiona angajatorii , pentru ca se vor trezi in situatia in care ar trebui sa tina un post ocupat pentru o luna intreaga si sa obtina productie doar intr-o jumatate de luna , cu evidente repercursiuni asupra afacerii . Intr-o firma cu - sa zicem - 30 angajati , daca ai vreo 10 care stau cu copiii , nu prea mai ai sanse sa-ti mearga afacerea . Posibil ( si chiar probabil ) , multe posturi se vor desfiinta , oricum cele mai multe firme pot demonstra o reducere de activitate . Exista vreo prevedere legala care sa impiedice angajatorii sa-i disponibilizeze pe cei care cer aceste zile libere ? evident , pentru desfiintarea postului , nu pentru ca si-au cerut un drept legal , ca sa nu poata fi actionati in instanta .
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
CHKa, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista prevedere legala care sa impiedice angajatorii sa-i disponibilizeze pe cei care solicita astfel de zile libere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim 3000 ron Angie2018 Angie2018 Buna ziua, Am o nelamurire referitor la salarul minim de 3000 lei in constructii. Avem un cod caen principal care nu necesita majorarea salariilor ... (vezi toată discuția)
2250 lei Rusul Rusul Intentionez sa infiintez un mic srl neplatitor de tva,vanzari.eu ca asociat,daca ma angajez la firma mea pot beneficia de acea subventie de 2250 lei/luna timp ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal coincide cu sarbatoare legala? Coolflo Coolflo Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un text de lege, ordonanta care sa spuna negru pe alb ca cele doua definitii (repaus saptamanl si sarbatoare legala) nu ... (vezi toată discuția)