avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nedreptatit la locul de munca...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nedreptatit la locul de munca...

Buna ziua, am lucrat timp de 17 zile la o pizzarie ca sofer delivery. Ideea este ca angajatorul a amanat realizarea unui contract de munca pentru faptul ca era o incertitudine in perioada pe care o voi lucra eu acolo, iar acesta a zis citez "nu vreau sa alerg pentru angajare pentru 2 saptamani" ideea este ca nu am avut un program nu am avut libere am lucrat in 17 zile 136 de ore, iar acesta mi a promis un salariu lunar de 1500 lei dar m a platit pentru 136 de ore cu 600 lei. As vrea sa stiu ce as putea face ca sa nu pateasca si altii ce am patit eu, in ideea in care sa fie controlat si tras la raspundere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 16 Septembrie 2020
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

2. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Buna ziua,
Puteti face plangere la ITM pentru faptul ca nu a incheiat coontractul de munca, ati muncit " la negru".
Dumnealui risca o amenda de 20000 lei, dvs. una de 1500 pentru ca ati acceptat sa lucrati in continuare fara contract.
Multumesc pentru raspuns, am gasit un site Inspectiamuncii.ro unde trebuie sa completez o petitie, aceasta este o varianta?
Am lucrat timp de 17 zile perioada in care acesta nu a dorit sa se oboseasca sa mi faca contract. "Perioada de proba" mi a zis acesta.
Da, se poate completa acea petitie pe site-ul Inpectiei Muncii.

Perioada de proba face parte din durata c.i.m.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare idanytzy idanytzy buna ziua sunt angajat la o la care nu se platesc orele suplimentare si nici nu beneficiez de zile libere cum se procedeaza in acest caz? (vezi toată discuția)
Act aditional modificare contract de munca gheorghe28 gheorghe28 Buna seara. Dupa ce mi-a spus sa imi dau demisia pentru ca se desfiinteaza postul, angajatorul mi-a inmanat un act aditinal de modificare a contractului de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Gabriela16 Gabriela16 Buna ziua,am o nelamurire privind orele suplimentare lucrate,in luna oct. am avut 11 ore lucrate in plus ,in luna nov. am avut 19 ore in plus, in luna dec 2 ... (vezi toată discuția)