avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu dosar retrocedare
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu dosar retrocedare

Onorariu dosar retrocedare

Pentru un dosar de retrocedare m-am inteles cu avocatul ca sa-i platesc un onorariu fix si unul de success ce reprezinta 13% din valoarea retrocedarii. In acest contract de asistenta juridica nu am cuprins partea de reprezentare in instanta(nu am stiut / fost informat ca va fi nevoie de mers in instanta)

Pentru demersul in instanta avocatul imi va cere probabil un onorariu de success mai mare, si aici am doua intrebari :

- daca eu nu sunt de acord cu acel procent, ce se intampla ? Dosarul nu este finalizat, si este nevoie sa ne adresam instantei. Eu practic sunt prins in acel contract, si sunt obligat sa merg cu acelasi avocat mai departe, chiar daca nu s-a finalizat dosarul ? Iar daca renunt la contract, ii datorez imediat partea fixa + de success, ce reprezinta 13% din valoarea imobilului.

- cat se cere in piata pentru un dosar de retrocedare ? care sa cuprinda si partea de asistenta si reprezentare in instanta, nu doar adresele catre institutiile publice.

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:22, 17 Septembrie 2020
vedeti in contract ce e prevazut in cazul denuntarii unilaterale.
nu datorati onorariul de succes, ca nu exista unul, ci doar cel fix.
trebuia sa fi citit pe contract ce va face pt acel onorariu, nu are cum sa scrie ca dati banii pt a face adere si dvs sa credeti ca va reprezinta in instanta.
onorariile difera f mult, puteti discuta cu mai multi avocati, un onorariu mare sau mic, nu va garanteaza succesul, nu judecati capacitatea avocatului dupa onorariu.. onorariul trebuie sa fie unul corect si avocatul sa faca tot ce tine de el ca sa reuseasca.
Va multumesc pentru raspuns, puteti sa-mi dati o idee pentru o marja de procent pentru onorariu de success (care sa reprezinte si partea de instanta), daca valoarea totala a intregului dosar de retrocedare este de cateva milioane de euro?
nu cunosc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Alesmar Alesmar Am avut un proces cu o societate de recuperare pe care l am castigat si mi s au restituit cheltuielile de judecata. Avocatul acum imj cere sa i platesc procent ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes - tarif fix sau procent? vidoqc vidoqc Speta: Un avocat angajat cu contract percepe un onorariu fix (pentru deplasari, diverse cheltuieli, cazare etc) si un onorariu de succes in cazul recuperarii ... (vezi toată discuția)